Denna rätt är en riktig frysrensare! Byt ut huvudingredienserna till nästan vilken baljväxt och svamp eller grönsak som helst, gott blir det också. För mer smak och styrka, ha i mer röd curry.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 2 kartonger kidneybönor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 200 g kokosmjölk
  • 800 g krossade tomater
  • 2 stora morötter
  • 1 msk röd curry
  • 100 g champinjoner
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • Ett knippe koriander
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Tvätta, skala och hacka slantar av morötterna. Hacka även lök i små bitar.
  • Borsta ren champinjonerna och skiva i smala bitar.
  • Stek morötterna i olivolja i 3 minuter på medelvärme, lägg därefter även i champinjoner, lök och röd curry. Pressa i vitlök, höj värmen något och låt steka tills löken är genomskinlig.
  • Häll över det stekta och även kidneybönor, hälften av koriandern, tomat och kokosmjölk i din Crock-Pot och sätt timer på 3 timmar på låg eller 1 timme på hög.
  • Servera med ris och hackad koriander. Salta och peppra efter smak.

Diskussion om Mustig gryta med bönor och svamp

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Ångkoka grönsaker

schedule2m

3.7 / 5. 25

Boulangère-potatis

schedule2 timmar på hög

4 / 5. 43

Sötpotatis med apelsinsmak

schedule4 timmar på låg

3.8 / 5. 10

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept