Vad är ett julbord utan klassiska revben glacerade med juliga smaker? Ja, ribs och revben är samma sak, och laga dem kan man göra på olika vis. Själv tycker jag att de blir allra godast när de får koka länge i en Crock Pot.

Recept av Madelene Landley

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 kg tjocka revben av fläskkött
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk Liquid smoke
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 l vatten
  • 3 lagerblad
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Ha ner grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan. Slå på Liquid Smoke, äppelcidervinäger och vatten. Krydda ordentligt och ha ner lagerblad.
  • Starta slökokaren och låt stå och puttra i cirka 6 timmar på lägsta läget. Vänd eventuellt revbenen efter halva tiden.

Diskussion om Revben med julsmak

2 tankar om “Revben med julsmak

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Möra julribs

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 123

Panang Gai med fläskkött och färsk ananas

schedule5h

4 / 5. 33

Grekisk gryta med fetaost och oliver

schedule8-10 timmar

3.8 / 5. 40

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept