Vad är ett julbord utan klassiska revben glacerade med juliga smaker? Ja, ribs och revben är samma sak, och laga dem kan man göra på olika vis. Själv tycker jag att de blir allra godast när de får koka länge i en Crock Pot.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 kg tjocka revben av fläskkött
- 1 gul lök
- 1 morot
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk Liquid smoke
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 l vatten
- 3 lagerblad
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Ha ner grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan. Slå på Liquid Smoke, äppelcidervinäger och vatten. Krydda ordentligt och ha ner lagerblad.
- Starta slökokaren och låt stå och puttra i cirka 6 timmar på lägsta läget. Vänd eventuellt revbenen efter halva tiden.
Diskussion om Revben med julsmak
2 tankar om “Revben med julsmak”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Hur gör du glaceringen?
För med receptet som är publicerat nu blir revbenen bleka, torra o smaklösa.
Kocken har bara med själva tillagningen av revbenen i just det här receptet. Kanske har man en egen jättegod glasyr som man vill använda. Om inte kan man alltid kolla på ett annat recept med glasering