Saras tomatsoppa
Saras tomatsoppa
  • 4-6 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Saras tomatsoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Detta har blivit en av mina favoritsoppor, speciellt sedan jag gjorde en variant för slowcooker/crockpot. Du kan följa receptet nedan.

Original recept hittar ni här

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 msk basilika
  • 0,5 msk timjan
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 förpackningar krossade tomater (ca 800 g) (soppan blir inte bättre än tomaterna, så undvik euroshoppers metallsmakande tomater och lägg pengarna på bra tomater. Saltåkvarns ekologiska är exempelvis riktigt goda.)
  • 3 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong (eller annan variant med kryddor i)
  • 0,5 msk strösocker
  • Gnutta chiliflakes
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vispgrädde
  • Svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka löken fint. Lägg alla ingredienserna i grytan, utom grädden
  • 2. Starta grytan 6 timmar på low
  • 3. Plocka upp lagerbladet. Kör ett par varv med stavmixern och tillsätt grädden.
  • 4. Kör på low ytterligare 30 minuter.
Information

Serveringstips: Servera soppan med blandade tillhör så att folk själva kan välja vad de vill ha.
• krutonger
• halloumi (stekt i bitar)
• pumpakärnor (rostade i tort stekjärn med lite salt)
• oliver
• parmesan (hyvlad)
• parmachips (200 grader varm ugn, lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen ca 10 minuter beroende på skivornas tjocklek. Låt svalna och bryt i bitar.)
• bröd