Mina skånska rötter kräver brunkål på julbordet! Serveras tillsammans med skinka och köttbullar. Går bra att göra tidigt och förvara i frysen.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1½ kg vitkål
- 4 msk sirap
- 3 dl buljong eller skinkspad
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk ättikssprit, 12 %
- smör
- salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Strimla kålen grovt och skär bort stocken. Smält smör i en gryta och bryn kålen. Tillsätt 2 dl av buljongen och stek under lock cirka 10 minuter.
- Ringla över sirap och soja. Häll på resten av buljongen. Sätt den på låg och låt den koka i 6 timmar.
- Smaksätt kålen med ättikssprit och eventuellt ytterligare salt. Tillsätt eventuellt mer sirap och ättikssprit för en sötsur balans.
Diskussion om Skånsk brunkål
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Kornotto med svamp
schedule15m
Mexikansk paj
schedule6h
Vegetarisk Kokos-quinoa-curry
schedule7-8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!