Skånsk brunkål
Skånsk brunkål
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Skånsk brunkål

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Mina skånska rötter kräver brunkål på julbordet! Serveras tillsammans med skinka och köttbullar. Går bra att göra tidigt och förvara i frysen.

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1½ kg vitkål
  • 4 msk sirap
  • 3 dl buljong eller skinkspad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk ättikssprit, 12 %
  • smör
  • salt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Strimla kålen grovt och skär bort stocken. Smält smör i en gryta och bryn kålen. Tillsätt 2 dl av buljongen och stek under lock cirka 10 minuter.
  • 2. Ringla över sirap och soja. Häll på resten av buljongen. Sätt den på låg och låt den koka i 6 timmar.
  • 3. Smaksätt kålen med ättikssprit och eventuellt ytterligare salt. Tillsätt eventuellt mer sirap och ättikssprit för en sötsur balans.