Skånsk brunkål
Skånsk brunkål
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Skånsk brunkål

Mina skånska rötter kräver brunkål på julbordet! Serveras tillsammans med skinka och köttbullar. Går bra att göra tidigt och förvara i frysen.

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1½ kg vitkål
  • 4 msk sirap
  • 3 dl buljong eller skinkspad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk ättikssprit, 12 %
  • smör
  • salt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Strimla kålen grovt och skär bort stocken. Smält smör i en gryta och bryn kålen. Tillsätt 2 dl av buljongen och stek under lock cirka 10 minuter.
  • 2. Ringla över sirap och soja. Häll på resten av buljongen. Sätt den på låg och låt den koka i 6 timmar.
  • 3. Smaksätt kålen med ättikssprit och eventuellt ytterligare salt. Tillsätt eventuellt mer sirap och ättikssprit för en sötsur balans.