
Kyckling Pho är en klassisk vietnamesisk soppa, perfekt att laga i en Crock-Pot.
Receptet kommer från Eatingwell.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,9 l kycklingbuljong (med så lite salt som möjligt)
- 170 g breda risnudlar
- 2 msk brunt socker
- 1,4 l mangold
- 2 msk Thai fishsauce (fisksås)
- 0,5 l mungbönsskott
- 10 stjärnanis
- 0,5 l färska basilikablad
- 6 hela kryddnejlikor
- 2,5 dl myntablad
- 5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
- 2,5 dl korianderblad
- 1 kanelstång
- 1 färsk chili tunnt skivad
- 2 kycklingbröst med ben (1,2 kg) utan skinn
- 1 lime, skuren i 6 klyftor
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg i buljong, brunt socker, fisksås, stjärnanis, kanelstång, kryddnejlikor och ingefära i grytan (5,7l).
- Lägg i kycklingbrösten med köttsidan neråt. Lägg på locket och koka på hög i 4 tim eller låg på 8 tim.
- Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda.
- Lägg i kryddorna.
- Lägg i nudlar och mangold i buljongen. Koka på hög i 30 min.
- Bena ur kycklingen och dela den i bitar.
- När nudlarna är klara lägg i kycklingen och blanda.
- Servera soppan i skålar. Ha alla färska kryddor och lime på ett fat bredvid så kan man toppa med det man vill.
Diskussion om Vietnamesisk kyckling Pho
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kycklinggryta med mörkt öl
schedule4 timmar på hög, 6 timmar på låg

Kyckling Tikka Masala
schedule6h

Krämig pastarätt i Express
schedule15m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot