Vietnamesisk kyckling Pho
Vietnamesisk kyckling Pho
  • 6 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Vietnamesisk kyckling Pho

Kyckling Pho är en klassisk vietnamesisk soppa, perfekt att laga i en Crock-Pot.

Receptet kommer från Eatingwell.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,9 l kycklingbuljong (med så lite salt som möjligt)
  • 170 g breda risnudlar
  • 2 msk brunt socker
  • 1,4 l mangold
  • 2 msk Thai fishsauce (fisksås)
  • 0,5 l mungbönsskott
  • 10 stjärnanis
  • 0,5 l färska basilikablad
  • 6 hela kryddnejlikor
  • 2,5 dl myntablad
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
  • 2,5 dl korianderblad
  • 1 kanelstång
  • 1 färsk chili tunnt skivad
  • 2 kycklingbröst med ben (1,2 kg) utan skinn
  • 1 lime, skuren i 6 klyftor
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i buljong, brunt socker, fisksås, stjärnanis, kanelstång, kryddnejlikor och ingefära i grytan (5,7l).
  • 2. Lägg i kycklingbrösten med köttsidan neråt. Lägg på locket och koka på hög i 4 tim eller låg på 8 tim.
  • 3. Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda.
  • 4. Lägg i kryddorna.
  • 5. Lägg i nudlar och mangold i buljongen. Koka på hög i 30 min.
  • 6. Bena ur kycklingen och dela den i bitar.
  • 7. När nudlarna är klara lägg i kycklingen och blanda.
  • 8. Servera soppan i skålar. Ha alla färska kryddor och lime på ett fat bredvid så kan man toppa med det man vill.