Kyckling Pho är en klassisk vietnamesisk soppa, perfekt att laga i en Crock-Pot.

Receptet kommer från Eatingwell.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,9 l kycklingbuljong (med så lite salt som möjligt)
  • 170 g breda risnudlar
  • 2 msk brunt socker
  • 1,4 l mangold
  • 2 msk Thai fishsauce (fisksås)
  • 0,5 l mungbönsskott
  • 10 stjärnanis
  • 0,5 l färska basilikablad
  • 6 hela kryddnejlikor
  • 2,5 dl myntablad
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
  • 2,5 dl korianderblad
  • 1 kanelstång
  • 1 färsk chili tunnt skivad
  • 2 kycklingbröst med ben (1,2 kg) utan skinn
  • 1 lime, skuren i 6 klyftor
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg i buljong, brunt socker, fisksås, stjärnanis, kanelstång, kryddnejlikor och ingefära i grytan (5,7l).
  • Lägg i kycklingbrösten med köttsidan neråt. Lägg på locket och koka på hög i 4 tim eller låg på 8 tim.
  • Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda.
  • Lägg i kryddorna.
  • Lägg i nudlar och mangold i buljongen. Koka på hög i 30 min.
  • Bena ur kycklingen och dela den i bitar.
  • När nudlarna är klara lägg i kycklingen och blanda.
  • Servera soppan i skålar. Ha alla färska kryddor och lime på ett fat bredvid så kan man toppa med det man vill.

Diskussion om Vietnamesisk kyckling Pho

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Bbq Kyckling Sliders (pulled chicken)

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 15

Buffalokyckling

schedule4,5 timmar på hög

4 / 5. 30

Kyckling med sötpotatis

schedule6 timmar på hög

4 / 5. 48

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept