Pulkaåkning på sportlovetSportlova istället för att matlaga!

Många passar på att resa till fjällen med familjen på sportlovet medan andra stannar hemma och njuter av en hemester. Oavsett vilket tycker de flesta att det viktigaste är att spendera den lediga tiden tillsammans, umgås och göra roliga saker och slippa alla måsten och vardagsbestyr. Det är här Crockpot kommer in.

Med lite förberedelser kan tiden som behöver läggas på matlagning minimeras ordentligt och det enda som behövs är att ladda ”pottan” innan ni sticker ut i skidspåret eller till backen, trycka på knappen och när alla är hemma igen många timmar senare, hungriga som vargar, väntar middagen färdig att servera! Bättre kan det ju inte bli!

Förbered veckans middagar så här:

  1. Leta upp 7 recept som du gillar, köp hem alla ingredienser och zippåsar i ganska stora storlekar.
  2. Förbered alla ingredienser för ett recept. Hacka grönsakerna, putsa köttet, mal kryddorna. Vänta med vätskan tills du skall laga rätten, men glöm inte att ta med den när det är dags att åka hemifrån 😀
  3. Lägg ingredienserna i en zippåse och skriv på påsen vad den innehåller och hur den ska tillagas (och vilken vätska som skall tillsättas). Ett bra alternativ till zippåsar är att vakuumförpacka med Foodsaver. Läs mer om det på Foodsavers.se.
  4. Repetera med nästa maträtt.
  5. Förvara de olika maträtterna i frysen och transportera dem i en kylväska om ni åker bort.
  6. Ta fram nästa dags middagsrätt ur frysen kvällen före och låt den tina i kylen över natten. (Tänk på att gärna ha plattat ut påsarna lite grann före frysning så tinar de snabbare).
  7. Nästa morgon placerar du innehållet i slowcookern, tillsätter vätskan och startar den. Hela familjen kan ägna dagen åt roliga saker och kommer hem till en härlig varm nylagad måltid!

Det är ganska lätt att hitta bra tips på ”Freezer Meals” eller ”Food Prep” på nätet.
Linda som har bloggen Lindas Mathörna har satt ihop några bra recept, kika här!
En svensk sida med ett par recept finns på Salt & Peppar.
En engelsk sajt med mängder av recept är The Family Freezer.
I vår receptsamling hittar du Food Prep under Typ av recept.

Lämna ett svar