Med en tryckkokare är det lekande lätt att göra långkoket till fastfood. Den äldre skolans tryckkokare skiljer sig emellertid från dagens digitala varianter. Framför allt är nya tryckkokare som Crock-Pot Express Multicooker mycket enklare och säkrare att använda. Trots detta kan det vara klokt att ha nedan fyra punkter i åtanke när du bekantar dig med din nya köksapparat:

1. Fyll inte grytan över maxgränsen

Vi rekommenderar inte att du fyller grytan till bristningsgränsen. Många vanliga ingredienser såsom ris, bönor och gryn expanderar under tillagningen och kan orsaka problem när du försöker öppna grytan igen. Vårt råd är att inte fylla grytan till mer än hälften.

2. Akta dig för den heta ångan

Trycket i din tryckkokare sjunker automatiskt i stängt läge efter att tillagningen är slutförd, och kan ta upp till 15 minuter. Vill du istället påskynda denna process kan du släppa trycket manuellt genom att vrida på ångventilen. Undvik att händer och ansikte får kontakt med den heta ångan genom att lägga en kökshandduk över ventilen. Peta sedan upp ventilen med ett träredskap.

En snabb öppning hejdar eventuell överkokning av känsliga grönsaker, och behåller saftigheten i magert kött. Samtidigt som mindre känsliga maträtter gynnas av att vila under en skonsam öppning.

3. Rengör silikonringen

Förslutningspackningen i locket ser till att grytan fungerar som den ska. Det kan därför vara bra att rengöra den regelbundet, särskilt om du använder grytan flera gånger i veckan. För ett normalt användande rekommenderar vi att du byter silikonringen omkring en gång per år.

4. Ha tillräckligt med vätska i grytan

Crock-Pot Express Multicooker behöver minst 250 ml vätska för att kunna skapa ett tillräckligt tryck. Om du inte vill att din färdiga måltid ska innehålla så mycket vätska kan du tillsätta mjöl, maizena eller grädde tills du uppnått önskat konsistens.

Lämna ett svar