Älggryta à la Matgeek
Älggryta à la Matgeek
  • 8-10 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 35m tillagningstid

Älggryta à la Matgeek

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det tar endast en knapp timme från att man börjar skära upp köttet till dess att älggrytan står på bordet – så fort går det med en tryckkokare. Blir det mycket mat gör matpåsar och frys in – Hur smidigt som helst! Lycka till!

För att se hela spellistan med Crock-Pot Express

 

Johan Hedberg
Ett recept av
Johan Hedberg
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg älgkött (här högrev)
  • 10-12 champinjoner
  • 14-18 steklökar
  • 2-3 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 3 lagerblad
  • 8 enbär
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 3 msk kalvfond
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 flaska porter
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Kokt potatis
  • gelé
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa ev köttet och skär ner i kuber. (Behåll fett men ta bort senor)
  • 2. Sätt Crock-Pot Express på Brown/Sauté, start och häll i rapsolja
  • 3. Bryn köttbitarna, lägg i lite i taget så inte grytan kos ner. Vi vill få stekyta.
  • 4. Salta köttet
  • 5. Lägg i steklökarna
  • 6. Skär ner morötterna i grova bitar ca 2 cm tjocka pengar
  • 7. Lägg i lagerbladen och torkad timjan
  • 8. Hacka ner bladsellerin ca 0,5 cm skivor
  • 9. Knäck enbären i en mortel och lägg i
  • 10. Peppra med svartpeppar
  • 11. Grovhacka och lägg i 3-4 vitlöksklyftor
  • 12. Häll i fonden och portvinet
  • 13. Tryck på stop, sätt på locket och tryck på Meat/Stew 35 min start
  • 14. Släpp trycket manuellt efter att tiden gått ut
  • 15. Stek champinjoner i en stekpanna i smör/oja och lägg i Crock-Pot Express
  • 16. Red av med maizena utförd i kallt vatten
  • 17. Smaka av och behövs mer salt eller peppar addera
  • 18. Servera med kokt potatis och givetvis gelé
  • 19. Smaklig spis!