‘- Älggryta blir mitt söndagsmiddagstips! Det var inte planerat att vi skulle äta vilt utan jag bestämde mig för att tömma frysen och där låg den. En bit älgkött som jag helt glömt bort. För enkelhetens skull åkte Crock-Poten fram. Det är verkligen det enklaste sättet att laga mat på. Lägg i kött, grönsaker och rött vin, tryck på knappen och några timmar senare har du en grym middag. Den här älggrytan blev riktigt god, både smakrik och mustig. Gillar du nötkött mer än vilt så kör på det. Nötkött passar hur bra som helst till grytor som denna.

Recept och foto av Diana Dontsova

en kommentar »
Ingredienser

Ingredienser

  • 800 g älgkött
  • 2 morötter
  • 2 lökar
  • 3 msk fond
  • 2-3 msk svartvinbärsgelé
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk soja
  • 2-3 lagerblad
  • 0,5 dl tomatpuré
  • en kvist rosmarin
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Putsa köttet och skär i bitar.
  • Skala morötterna. Skär dem i slantar och hacka löken.
  • Börja med att hälla fond, gelé, tomatpuré och vin i grytan. Rör om ordentligt.
  • Lägg ner kött, grönsaker, lagerblad och rosmarin. Rör om!
  • Ställ in Crock-Pot på low (låg värme) och låt puttra i 8 timmar eller tills köttet är mört.
  • Skala potatisen och koka den.
  • Pressa potatisen strax före servering. (Glöm inte lägga lagerbladen åt sidan.)

Diskussion om Älggryta med pressad potatis

En tanke om “Älggryta med pressad potatis

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Köttgryta med glöggsmak

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 31

Kotletter med en touch av höst

schedule5h

4 / 5. 70

Grekisk gryta med fetaost och oliver

schedule8-10 timmar

3.9 / 5. 42

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept