‘- Älggryta blir mitt söndagsmiddagstips! Det var inte planerat att vi skulle äta vilt utan jag bestämde mig för att tömma frysen och där låg den. En bit älgkött som jag helt glömt bort. För enkelhetens skull åkte Crock-Poten fram. Det är verkligen det enklaste sättet att laga mat på. Lägg i kött, grönsaker och rött vin, tryck på knappen och några timmar senare har du en grym middag. Den här älggrytan blev riktigt god, både smakrik och mustig. Gillar du nötkött mer än vilt så kör på det. Nötkött passar hur bra som helst till grytor som denna.
Recept och foto av Diana Dontsova
en kommentar »Ingredienser
- 800 g älgkött
- 2 morötter
- 2 lökar
- 3 msk fond
- 2-3 msk svartvinbärsgelé
- 3 dl rött vin
- 1 msk soja
- 2-3 lagerblad
- 0,5 dl tomatpuré
- en kvist rosmarin
- salt och peppar
Gör så här
- Putsa köttet och skär i bitar.
- Skala morötterna. Skär dem i slantar och hacka löken.
- Börja med att hälla fond, gelé, tomatpuré och vin i grytan. Rör om ordentligt.
- Lägg ner kött, grönsaker, lagerblad och rosmarin. Rör om!
- Ställ in Crock-Pot på low (låg värme) och låt puttra i 8 timmar eller tills köttet är mört.
- Skala potatisen och koka den.
- Pressa potatisen strax före servering. (Glöm inte lägga lagerbladen åt sidan.)
Diskussion om Älggryta med pressad potatis
En tanke om “Älggryta med pressad potatis”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Det blev en så god älg gryta⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Enkelt och smidigt med bästa resultat