Låt vildmarkens smaker förföra dina gäster. Sätt i en termometer så är du säker på att köttet blir lagom stekt.
Recept av Jonas Westman.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg älgstek
- 2 stora morötter i ca 2 cm bitar
- 1 gul lök, grovt skuren
- 1 näve torkad svamp t.ex. kantarell
- 10 st enbär
- 2 tsk torkad timjan
- 3 st lagerblad
- 1 köttbuljongtärning
- ½ dl vinbärssaft, koncentrerad
- 2 dl vatten
- 2 msk japansk soya
- 2 dl matlagningsgrädde
- 3 msk maizena redning
- salt och vitpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blötlägg svampen i kallt vatten några minuter. Häll av vattnet och klipp eller hacka svampen fint.
- Under tiden svampen blötläggs skär morötter och lök.
- Hetta upp en stekpanna och bryn steken i olja eller smör. Salta och peppra väl. Låt svampen gå med ett par minuter. Lyft ur steken och svampen och lägg den i grytan. Tillsätt alla övriga ingredienser utom maizena och grädde.
- Sätt locket på grytan. Sätt vredet på låg i 6-8 timmar. Obs, för bästa resultat sätt i en termometer.
- När steken är klar silas buljongen i en kastrull. Vispa i redning och grädde och koka upp. Vispa slätt och smaka av med salt och peppar.
- Skär upp steken och lägg upp på tallrikar.
Diskussion om Älgstek med vinbärssås
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Köttgryta med glöggsmak
schedule8 timmar på låg
Asiatiskt lamm
schedule7-8 timmar på låg
Julköttbullar i Express
schedule5m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!