
Låt vildmarkens smaker förföra dina gäster. Sätt i en termometer så är du säker på att köttet blir lagom stekt.
Recept av Jonas Westman.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg älgstek
- 2 stora morötter i ca 2 cm bitar
- 1 gul lök, grovt skuren
- 1 näve torkad svamp t.ex. kantarell
- 10 st enbär
- 2 tsk torkad timjan
- 3 st lagerblad
- 1 köttbuljongtärning
- ½ dl vinbärssaft, koncentrerad
- 2 dl vatten
- 2 msk japansk soya
- 2 dl matlagningsgrädde
- 3 msk maizena redning
- salt och vitpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blötlägg svampen i kallt vatten några minuter. Häll av vattnet och klipp eller hacka svampen fint.
- Under tiden svampen blötläggs skär morötter och lök.
- Hetta upp en stekpanna och bryn steken i olja eller smör. Salta och peppra väl. Låt svampen gå med ett par minuter. Lyft ur steken och svampen och lägg den i grytan. Tillsätt alla övriga ingredienser utom maizena och grädde.
- Sätt locket på grytan. Sätt vredet på låg i 6-8 timmar. Obs, för bästa resultat sätt i en termometer.
- När steken är klar silas buljongen i en kastrull. Vispa i redning och grädde och koka upp. Vispa slätt och smaka av med salt och peppar.
- Skär upp steken och lägg upp på tallrikar.
Diskussion om Älgstek med vinbärssås
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Koreansk kyckling
schedule7-8 timmar

Julskinka
scheduleBeroende på storlek

Chili med ostronskivling
schedule8-9 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot