Låt vildmarkens smaker förföra dina gäster. Sätt i en termometer så är du säker på att köttet blir lagom stekt.
Recept av Jonas Westman.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg älgstek
- 2 stora morötter i ca 2 cm bitar
- 1 gul lök, grovt skuren
- 1 näve torkad svamp t.ex. kantarell
- 10 st enbär
- 2 tsk torkad timjan
- 3 st lagerblad
- 1 köttbuljongtärning
- ½ dl vinbärssaft, koncentrerad
- 2 dl vatten
- 2 msk japansk soya
- 2 dl matlagningsgrädde
- 3 msk maizena redning
- salt och vitpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blötlägg svampen i kallt vatten några minuter. Häll av vattnet och klipp eller hacka svampen fint.
- Under tiden svampen blötläggs skär morötter och lök.
- Hetta upp en stekpanna och bryn steken i olja eller smör. Salta och peppra väl. Låt svampen gå med ett par minuter. Lyft ur steken och svampen och lägg den i grytan. Tillsätt alla övriga ingredienser utom maizena och grädde.
- Sätt locket på grytan. Sätt vredet på låg i 6-8 timmar. Obs, för bästa resultat sätt i en termometer.
- När steken är klar silas buljongen i en kastrull. Vispa i redning och grädde och koka upp. Vispa slätt och smaka av med salt och peppar.
- Skär upp steken och lägg upp på tallrikar.
Diskussion om Älgstek med vinbärssås
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Älgstek med vinbärssås
schedule6-8 timmar på låg
Köttfärssoppa med pasta och bönor
schedule35m
Madrasgryta
schedule6-7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept