Apelsinkyckling är vanligt på många kinesiska takeout-menyer. Den består vanligtvis av kyckling som är panerad, friterad och ligger i en klibbig, söt apelsinsås. Eftersom det är en favorit hos många har jag försökt att göra en som inte är alltför söt och har onödigt många kalorier. Denna apelsinkyckling i Crock-Pot är en hälsosammare, uppdaterad version. Den ger samma söta, citrussmak men är gjord med hälsosammare ingredienser.
Recept och foto: Wellplated by Erin
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 stora benfria, skinnfria kycklingbröst (ca 4 medelstora)
- 2,5 dl osötad apelsinjuice
- 2 msk honung
- 2 msk sojasås, låg salthalt
- 1 msk risvinäger
- 2 klyftor vitlök, skivad
- 2 tsk färsk ingefära, skivad
- 0,5 tsk chiliflakes, eller mer
- 3 msk majsstärkelse
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Smörj botten på din Crock-Pot med matfett/olja. Lägg kycklingen i botten och strö salt och peppar över.
- Blanda ihop apelsinjuice, honung, sojasås, risvinäger, vitlök, ingefära och chiliflakes i en skål. Häll det över kycklingen.
- Täck med lock och koka i 2 till 3 timmar på hög eller 5 till 6 timmar på låg, tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingen och skär den i bitar.
- Häll upp såsen i en skål. Sila bort de fasta ingredienserna och häll sedan tillbaka vätskan i grytan. Sätt värmen på hög.
- Blanda majsstärkelsen med 3 msk vatten för att reda såsen, rör sedan in den i apelsinsåsen. Koka på hög tills såsen tjocknar, ca 10 minuter, rör om ofta.
- Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen och täck över med såsen.
- Servera med kokt ris, strö med hackad salladslök och rostade mandlar eller sesamfrön efter önskemål.
Diskussion om Apelsinkyckling
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Buffalokyckling
schedule4,5 timmar på hög
Kyckling med sötpotatis
schedule6 timmar på hög
Citron & vitlökskyckling
schedule15m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept