Asiatiskt lamm
Asiatiskt lamm
  • 4-5 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Asiatiskt lamm

Tillagade köttet i 7 timmar i slowcookern och blev såå nöjd med denna aromatiska, möra och saftiga rätt. En stor tallrik med ren asiatisk glädje som fick oss att dregla av hunger. Det är en väldigt lättlagad, enkel rätt som du kan sätta på på morgonen och som senare ser ut som om du har slavat i köket flera timmar …… Jag älskar den !!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg lammkött
  • 1 msk rapsolja
  • en bit ingefära, skalad och finhackad
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 st stjärnanis
  • 2 strån citrongräs, utbankade
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 dl risvinäger
  • 1,5 dl mörk sojasås
  • 1 msk sesamolja
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Till servering: Hackade vårlökar, rostade sesamfrön, risnudlar eller ris.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Mixa alla ingredienser till såsen (allt utom lammkött och olja) i en lämplig skål och ställ åt sidan.
  • 2. Hetta upp en stor stekpanna, och häll i rapsoljan. Bryn lammet på alla sidor tills det fått fin yta och lägg sen försiktigt ner det i din Crock-pot.
  • 3. Häll över såsen, täck över med locket och sätt grytan på låg i 7-8 timmar.
  • 4. När lammet är klart kan du antingen ställa det åt sidan, eller om du vill ha en krispig yta lägga det på bakplåtspapper och grilla i ugn 10 min.
  • 5. Ta ur stjärnanis och citrongräs och red såsen med lite majsmjöl och varmt vatten.
  • 6. Servera lammet med två gafflar för att dra isär köttet, en separat kanna med såsen och några av ovanstående serveringsförslag.