Tillagade köttet i 7 timmar i slowcookern och blev såå nöjd med denna aromatiska, möra och saftiga rätt. En stor tallrik med ren asiatisk glädje som fick oss att jubla. Det är en väldigt lättlagad, enkel rätt som du kan sätta på på morgonen och som senare ser ut som om du har slavat i köket flera timmar… Jag älskar den !!
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg lammkött
- 1 msk rapsolja
- en bit ingefära, skalad och finhackad
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1 röd chili, finhackad
- 3 st stjärnanis
- 2 strån citrongräs, utbankade
- 2 dl sweet chilisås
- 1 dl risvinäger
- 1,5 dl mörk sojasås
- 1 msk sesamolja
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Mixa alla ingredienser till såsen (allt utom lammkött och olja) i en lämplig skål och ställ åt sidan.
- Hetta upp en stor stekpanna, och häll i rapsoljan. Bryn lammet på alla sidor tills det fått fin yta och lägg sen försiktigt ner det i din Crock-pot.
- Häll över såsen, täck över med locket och sätt grytan på låg i 7-8 timmar.
- När lammet är klart kan du antingen ställa det åt sidan, eller om du vill ha en krispig yta lägga det på bakplåtspapper och grilla i ugn 10 min.
- Ta ur stjärnanis och citrongräs och red såsen med lite majsmjöl och varmt vatten.
- Servera lammet med två gafflar för att dra isär köttet, en separat kanna med såsen och några av ovanstående serveringsförslag.
Diskussion om Asiatiskt lamm
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Tacopaj i Crockpot Express
schedule25m
Italiensk köttgryta
schedule8h
Koreanska revben
schedule6-8 timmar på låg
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept