Aubergine Rollatini
Aubergine Rollatini
  • 4-6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Aubergine Rollatini

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

När jag bodde i Hudson Valley besökte jag en italiensk trattoria som hade en fantastisk Aubergine Rollatini. Det har sedan dess varit ett recept som jag har velat anpassa för Crock-Poten. Men när jag skulle skriva ner det, blev jag påmind om att traditionella recept kräver att man steker auberginen och täcker den med ost. Även om de blir goda, är de verkligen inte så nyttiga. Så jag bestämde mig för att skapa en nyttigare version.
Det du behöver göra är att tunt skiva auberginen, fylla den med spenat och ricottaost och sedan tillaga den i Crock-Pot. Superlätt och gott. Om du har massor av tomater i din trädgård, kan du använda dem istället för konserverade.

Recept och foto: New Leaf Wellness

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 stor aubergine, tunt skivad
  • 1 tsk salt
  • 150 g spenatblad
  • 680 g ricottaost
  • 3 vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • 1 tsk italienska kryddor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 115 g mozzarellaost
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk basilika
  • Sallad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skiva aubergine i längdriktningen, lägg skivorna på ett papper och strö över salt. Låt stå i 10-15 minuter, torka av saltet och vattnet. (Detta kommer att minska bitterheten och överskott av fukt.)
  • 2. Lägg spenaten på skivorna
  • 3. Blanda vitlök, ricotta, peppar och italienska kryddor i en skål. Lägg blandningen på spenaten.
  • 4. Rulla ihop till rullar (stäng med tandpetare om det behövs). Lägg rullarna i Crock-Poten. Häll tomaterna över.
  • 5. Koka på låg i 8-10 timmar. När det är en stund kvar, strö över mozzarellan så att den smälter.
  • 6. Klipp färsk basilika över och servera med en god sallad till.