När jag bodde i Hudson Valley besökte jag en italiensk trattoria som hade en fantastisk Aubergine Rollatini. Det har sedan dess varit ett recept som jag har velat anpassa för Crock-Poten. Men när jag skulle skriva ner det, blev jag påmind om att traditionella recept kräver att man steker auberginen och täcker den med ost. Även om de blir goda, är de verkligen inte så nyttiga. Så jag bestämde mig för att skapa en nyttigare version.
Det du behöver göra är att tunt skiva auberginen, fylla den med spenat och ricottaost och sedan tillaga den i Crock-Pot. Superlätt och gott. Om du har massor av tomater i din trädgård, kan du använda dem istället för konserverade.

Recept och foto: New Leaf Wellness

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 stor aubergine, tunt skivad
  • 1 tsk salt
  • 150 g spenatblad
  • 680 g ricottaost
  • 3 vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • 1 tsk italienska kryddor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 115 g mozzarellaost
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skiva aubergine i längdriktningen, lägg skivorna på ett papper och strö över salt. Låt stå i 10-15 minuter, torka av saltet och vattnet. (Detta kommer att minska bitterheten och överskott av fukt.)
  • Lägg spenaten på skivorna
  • Blanda vitlök, ricotta, peppar och italienska kryddor i en skål. Lägg blandningen på spenaten.
  • Rulla ihop till rullar (stäng med tandpetare om det behövs). Lägg rullarna i Crock-Poten. Häll tomaterna över.
  • Koka på låg i 8-10 timmar. När det är en stund kvar, strö över mozzarellan så att den smälter.
  • Klipp färsk basilika över och servera med en god sallad till.

Diskussion om Aubergine Rollatini

2 tankar om “Aubergine Rollatini

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Långkål

schedule5-6 timmar

3 / 5. 37

Chili sin carne

schedule5-8 timmar på låg

4 / 5. 86

Mac&Cheese, pasta med ost

schedule5m

4 / 5. 57

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept