Banankaka med nötter
Banankaka med nötter
  • 8 portioner
  • 25m förberedelsetid
  • 2h 30m tillagningstid

Banankaka med nötter

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Jag har fått flera förfrågningar om att göra desserter i Crock-Pot, så den här veckan provade jag ett nytt dessertrecept. Denna kaka blev fantastiskt !! Crock-Pot kokade den perfekt, kakan blev bra och hade fortfarande en fin struktur. Jag lät kakan svalna och gjorde sedan en hemgjord frosting. Den här kakan höll sig fräsch i flera dagar och passade perfekt med en god kopp kaffe till.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 pkt sockerkaksmix (jag använde Kungsörnens)
  • Blanda mixen med vatten enl förpackningens instruktioner
  • 2 bananer, mosade
  • 1 tsk. vanilj extrakt
  • 1,5 dl hackade valnötter
  • Frosting:
  • 200g. Philadelphiaost (rumstempererat)
  • 1,5 dl smör (rumstempererat)
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 tsk. vaniljpulver
  • 1 msk. mjölk
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • bananer
  • hackade valnötter
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg ett smörpapper i Crock-Poten.
  • 2. Blanda kakmixen (enl instruktioner på förpackningen) och med bananerna och det mesta av nötterna. Häll mixen i Crock-Poten.
  • 3. Lägg på locket och koka på HÖG i 2,5 timmar, öppna inte locket under tillagningstiden.
  • 4. När tillagningstiden är klar. Ta upp kakan och låt kakan svalna helt, det kan ta några timmar. För att påskynda processen, kan du lägga den i kylen för att svalna.
  • 5. När kakan är kyld börjar du göra glasyren (frostingen). Du kan använda en stavmixer eller en elvisp.
  • 6. Blanda samman Philadelphiaost och smör. Tillsätt florsocker, vanilj och mjölk. Blanda tills den är slät, skrapa ner från sidorna på skålen och blanda igen.
  • 7. Sprid glasyren på den kylda kakan. Strö över resterande nötter.