
Det här receptet är en typisk Baskisk lammrätt, som ofta serveras på traditionella familjerestauranger.
Recept av Lynn Alley
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 små lammlägg eller 2 större
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 2-3 dl vita cannelinibönor
- 6 vitlöksklyftor
- 3 dl kyckling eller köttbuljong
- 2,5 dl rött vin
- 1 burk krossade tomater
- 1/2 butternutpumpa (kålrot eller palsternacka) skuren i bitar
- 1,5 dl svarta kärnfria oliver
- Svartpeppar och salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda mjöl och salt i en påse. Lägg i lammläggen, ett i taget, och skaka om ordentligt.
- Häll olja i en stekpanna och stek läggen tills de fått färg runt om.
- Lägg dem sedan i Crock-Poten, häll i bönorna, pumpa, vitlök, buljong, vin och tomater
- Lägg på locket och koka på låg i 8 timmar.
- Alldeles före servering, häll i oliverna och timjan, Smaka av med salt och peppar.
Diskussion om Baskiska lammlägg
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Fläskkotletter med lök
schedule4h 30m

Chili con carne i Express
schedule10 min
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens

Palak gosht – Indisk Lammgryta
schedule4-6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept