Baskiska lammlägg
Baskiska lammlägg
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Baskiska lammlägg

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det här receptet innehåller typiska ingredienser som du hittar i en Baskisk lammrätt, som ofta serveras på traditionella familjerestauranger.

Recept av Lynn Alley

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 små lammlägg eller 2 större
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2-3 dl vita cannelinibönor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 dl kyckling eller köttbuljong
  • 2,5 dl rött vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 butternutpumpa (kålrot eller palsternacka) skuren i bitar
  • 1,5 dl svarta kärnfria oliver
  • Svartpeppar och salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kvistar färsk timjan (eller 1 msk torkad)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda mjöl och salt i en påse. Lägg i lammläggen, ett i taget, och skaka om ordentligt.
  • 2. Häll olja i en stekpanna och stek läggen tills de fått färg runt om.
  • 3. Lägg dem sedan i Crock-Poten, häll i bönorna, pumpa, vitlök, buljong, vin och tomater
  • 4. Lägg på locket och koka på låg i 8 timmar.
  • 5. Alldeles före servering, häll i oliverna och timjan, Smaka av med salt och peppar.