Barbacoa (spanska), är en mexikansk maträtt. Traditionellt är Barbacoa en sorts långsam tillagning av kött (vanligtvis får, get eller nötkött)  i en underjordisk ugn tills det är mycket mört och saftigt. Här är rätten anpassad för din Crock-Pot.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 700 g kött (lamm, nöt, kyckling eller fläsk)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/4 gul lök
  • Saften av en lime
  • 2 chipotlepaprikor i Adobosås (se recept)
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 2,5 dl kött- eller kycklingbuljong
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Om ni inte kan köpa Chipotlepaprikor i Adobesås kan ni göra egna (se info):
  • Mixa chipotles, buljong, kummin, oregano, vitlök och limejuice till en jämn sås.
  • Tärna köttet och lägg det i Crock-Poten, salta och peppra. Häll såsen över köttet och koka på låg 6-7 tim.
  • Dela köttet med en gaffel och blanda med såsen, låt det koka ihop på hög i ca 10 minuter.
  • Servera med mjuka eller hårda tacos, färska grönsaker, hackad lök och gärna en klick creme fraiche

Diskussion om Biff Barbacoa

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Chili con carne i Express

schedule10 min

4 / 5. 88

Högrev i vin och örter

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 359

Thailändska köttbullar

schedule5h

3.8 / 5. 11

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept