Biff Korma
Biff Korma
  • 4-5 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Biff Korma

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En korma ska innehålla grönsaker och ibland kött, som får koka länge i buljong och grädde. Den milda gräddiga, sötaktiga smaken är svårslagen. Det är en klassisk gryta som har lagats i norra Indien, Pakistan och Bangladesh sedan 1500-talet.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,2-1,3 kg nötkött, skuret i bitar eller skivor
  • 2 msk currypulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 stor röd paprika i bitar
  • En bit ingefära, riven eller finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Garnering: färsk koriander och bladpersilja
  • Till servering: Ris, papadums och mango chutney.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda ihop köttbitar och currypulver i en skål. Du kan ställa köttet i kylen över natten om du vill. Annars ställer du skålen åt sidan medan du förbereder resten av ingredienserna.
  • 2. Hetta upp en msk olja i en stekpanna och stek köttbitarna i omgångar tills det fått stekyta och flytta sen över dem till din Crock-Pot.
  • 3. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och stek lök och paprika på låg värme tills de mjuknat, tillsätt ingefära, vitlök och chili och rör om ordentligt någon minut. Häll över mald koriander och gurkmeja och rör om igen. Lägg i mjölet och rör ihop alltihop. Rör i tomatpuré och kokosmjölk.
  • 4. Häll över allt i din Crock-pot och rör ihop.
  • 5. Täck över med locket och koka på hög 4-5 timmar eller låg i 7-8 timmar.
  • 6. Smaka av med salt och peppar.
  • 7. Hacka över koriander och persilja och servera med ris, bröd och mango chutney.