
En korma ska innehålla grönsaker och ibland kött, som får koka länge i buljong och grädde. Den milda gräddiga, sötaktiga smaken är svårslagen. Det är en klassisk gryta som har lagats i norra Indien, Pakistan och Bangladesh sedan 1500-talet.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,2-1,3 kg nötkött, skuret i bitar eller skivor
- 2 msk currypulver
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 stor gul lök, hackad
- 1 stor röd paprika i bitar
- En bit ingefära, riven eller finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili
- 2 tsk malen koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk vetemjöl
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk kokosmjölk
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda ihop köttbitar och currypulver i en skål. Du kan ställa köttet i kylen över natten om du vill. Annars ställer du skålen åt sidan medan du förbereder resten av ingredienserna.
- Hetta upp en msk olja i en stekpanna och stek köttbitarna i omgångar tills det fått stekyta och flytta sen över dem till din Crock-Pot.
- Hetta upp ytterligare 1 msk olja och stek lök och paprika på låg värme tills de mjuknat, tillsätt ingefära, vitlök och chili och rör om ordentligt någon minut. Häll över mald koriander och gurkmeja och rör om igen. Lägg i mjölet och rör ihop alltihop. Rör i tomatpuré och kokosmjölk.
- Häll över allt i din Crock-pot och rör ihop.
- Täck över med locket och koka på hög 4-5 timmar eller låg i 7-8 timmar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Hacka över koriander och persilja och servera med ris, bröd och mango chutney.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept