En korma ska innehålla grönsaker och ibland kött, som får koka länge i buljong och grädde. Den milda gräddiga, sötaktiga smaken är svårslagen. Det är en klassisk gryta som har lagats i norra Indien, Pakistan och Bangladesh sedan 1500-talet.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2-1,3 kg nötkött, skuret i bitar eller skivor
  • 2 msk currypulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 stor röd paprika i bitar
  • En bit ingefära, riven eller finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda ihop köttbitar och currypulver i en skål. Du kan ställa köttet i kylen över natten om du vill. Annars ställer du skålen åt sidan medan du förbereder resten av ingredienserna.
  • Hetta upp en msk olja i en stekpanna och stek köttbitarna i omgångar tills det fått stekyta och flytta sen över dem till din Crock-Pot.
  • Hetta upp ytterligare 1 msk olja och stek lök och paprika på låg värme tills de mjuknat, tillsätt ingefära, vitlök och chili och rör om ordentligt någon minut. Häll över mald koriander och gurkmeja och rör om igen. Lägg i mjölet och rör ihop alltihop. Rör i tomatpuré och kokosmjölk.
  • Häll över allt i din Crock-pot och rör ihop.
  • Täck över med locket och koka på hög 4-5 timmar eller låg i 7-8 timmar.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka över koriander och persilja och servera med ris, bröd och mango chutney.

Diskussion om Biff Korma

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Fläskkotletter med lök

schedule4h 30m

4 / 5. 61

Krämig köttfärssoppa

schedule9h

4 / 5. 56

Kyckling Gumbo

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 38

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot