Biff Machaca
Biff Machaca
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Biff Machaca

Machaca är en traditionell amerikansk rätt som ofta äts av cowboys och rancharbetare. Köttet ska tillagas länge så att det faller sönder. Gott att äta tillsammans med ris, tortilllabröd, sallad eller att mixa med vispat stekt ägg.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g fläsk- eller nötkött
  • 1 msk Maggisås (Latino) eller Worcestershire sås
  • 2 msk limejuice
  • 2 dl hackad gul lök
  • 1 dl röd paprika, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili, urkärnad och hackad
  • 1 msk köttfond
  • 1 burk tomatkross
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris, tortilllabröd, sallad eller ägg.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det i grytan.
  • 2. Rör ihop resten av ingredienserna och häll över köttet.
  • 3. Koka på låg i 8 tim. Dela sedan köttet med en gaffel och låt det ligga och dra i såsen ca 30 min innan servering.
Näringsinformation