Machaca är en traditionell amerikansk rätt som ofta äts av cowboys och rancharbetare. Köttet ska tillagas länge så att det faller sönder. Gott att äta tillsammans med ris, tortilllabröd, sallad eller att mixa med vispat stekt ägg.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 700 g fläsk- eller nötkött
  • 1 msk Maggisås (Latino) eller Worcestershire sås
  • 2 msk limejuice
  • 2 dl hackad gul lök
  • 1 dl röd paprika, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili, urkärnad och hackad
  • 1 msk köttfond
  • 1 burk tomatkross
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Krydda köttet med salt och peppar och lägg det i grytan.
  • Rör ihop resten av ingredienserna och häll över köttet.
  • Koka på låg i 8 tim. Dela sedan köttet med en gaffel och låt det ligga och dra i såsen ca 30 min innan servering.

Diskussion om Biff Machaca

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Fyllda paprikor med färs och ris

schedule3h 30m

4 / 5. 26

Lammbringa med linser

schedule10 timmar på låg

4 / 5. 18

Köttfärslimpa och bakad potatis

schedule8h

4 / 5. 46

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept