Denna biff stroganoff är krämig och packad med kryddor och härliga smaker av nötkött, svamp och pasta. Görs i din Crock-Pot Express på mindre än en halvtimme.
12 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg biff av nötkött, skuren i små kuber, lite större än 1cm.
- 7 dl köttbuljong
- 360 g valfri pasta
- 240 g gräddfil
- 240 g skivade champinjoner
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 4 klyftor pressad vitlök
- 1 hackad gul lök
- 1 msk paprika
- 1/8 tsk cayennepeppar
- 2 msk Worcestershiresås
- ¼ tsk svartpeppar
- ¼ tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Sätt på din Crock-Pot Express på brown/sauté. Låt den bli varm.
- Krydda köttet med salt och peppar och häll i olivolja i grytan. Tillsätt hälften av köttet och rör om tills det inte längre är rosa. Ta upp köttet och lägg åt sidan och gör samma sak med den andra hälften.
- Lägg vitlök, lök, champinjoner, paprika och cayennepeppar. Låt det fräsas upp och rör samtidigt om tills löken blivit mjuk. Rör ner mjöl och tillaga ytterligare en minut.
- Rör ner köttbuljongen, Worcestershiresås och tillsätt köttet. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck på manuell på högt tryck i 12 minuter. När tillagningen är färdig, öppna ventilen manuellt för att lätta på trycket.
- Rör ner okokt pasta och sätt på lock samt stäng återigen ventilen, ställ in grytan på manuell och tillaga på högt tryck i 5 minuter. Öppna sedan snabbt ventilen.
- Ta av locket och rör ner gräddfilen. Krydda med salt och peppar. Garnera med persilja och servera direkt!
Diskussion om Biff stroganoff i Express
12 tankar om “Biff stroganoff i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Biff Barbacoa
schedule6-7 timmar på låg
Köttfärslimpa och bakad potatis
schedule8h
Ramen – nudelsoppa med fläskkött
schedule7h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
ska det vara kokt eller okokt pasta?
Okokt pasta
Jag testade detta häromdagen. Gott! Men i originalreceptet finns även Worcestershiresås med, det verkar ha fallit bort här?
Bra att du såg det. Justerar det i receptet.
Funderar på valfri pasta, fungerar det med färsk också??
Kan man göra detta i en “vanlig” crock-pot? Hur blir det med tiden isf?
Om man ska göra den i en slowcooker så tror jag att 6 tim är lagom för köttet. Sen skulle jag nog ha kokat pastan innan jag rörde ner den.
Det här blev totalt misslyckat för mig. Första måltiden i min Crock-Pot Express. Vet inte riktigt vad jag gjorde fel?
Hade antagligen för stora köttbitar (grytbitar). Dessutom började dem koka istället för att brynas. Köttbiljongen kokade jag upp på tärningar. Är det bättre att använda fond kanske?
Hur som helst smakade det absolut ingenting. Fick slänga allt… 🙁
Hej! Det första momentet är att bryna köttet och då kanske man får hälla bort vätska om det blir mycket. Häll på kryddorna och låt de bryna samtidigt. Sen häller du på fond mm och sätter du på tryckkokarfunktionen. Det spelar ingen roll om du använder tärning upplöst i vatten eller fond, bara att mängden är rätt. Krydda gärna extra nästa gång om du vill ha det extra smakrikt.
Hoppas att du lyckas bättre med nästa rätt!
Är pasta med 9min koktid lagom? Eller vad rekommenderas?
Det blir bra med den pastan.
Blev ruskigt bra det här tycker jag!
Körde äggpasta separat.
Tack för receptet