Denna biff stroganoff är krämig och packad med kryddor och härliga smaker av nötkött, svamp och pasta. Görs i din Crock-Pot Express på mindre än en halvtimme.

Originalrecept

12 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg biff av nötkött, skuren i små kuber, lite större än 1cm.
  • 7 dl köttbuljong
  • 360 g valfri pasta
  • 240 g gräddfil
  • 240 g skivade champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 4 klyftor pressad vitlök
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk paprika
  • 1/8 tsk cayennepeppar
  • 2 msk Worcestershiresås
  • ¼ tsk svartpeppar
  • ¼ tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Sätt på din Crock-Pot Express på brown/sauté. Låt den bli varm.
  • Krydda köttet med salt och peppar och häll i olivolja i grytan. Tillsätt hälften av köttet och rör om tills det inte längre är rosa. Ta upp köttet och lägg åt sidan och gör samma sak med den andra hälften.
  • Lägg vitlök, lök, champinjoner, paprika och cayennepeppar. Låt det fräsas upp och rör samtidigt om tills löken blivit mjuk. Rör ner mjöl och tillaga ytterligare en minut.
  • Rör ner köttbuljongen, Worcestershiresås och tillsätt köttet. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck på manuell på högt tryck i 12 minuter. När tillagningen är färdig, öppna ventilen manuellt för att lätta på trycket.
  • Rör ner okokt pasta och sätt på lock samt stäng återigen ventilen, ställ in grytan på manuell och tillaga på högt tryck i 5 minuter. Öppna sedan snabbt ventilen.
  • Ta av locket och rör ner gräddfilen. Krydda med salt och peppar. Garnera med persilja och servera direkt!

Diskussion om Biff stroganoff i Express

12 tankar om “Biff stroganoff i Express

  1. Spaxen Karlsson
    Spaxen Karlsson says:

    Det här blev totalt misslyckat för mig. Första måltiden i min Crock-Pot Express. Vet inte riktigt vad jag gjorde fel?

    Hade antagligen för stora köttbitar (grytbitar). Dessutom började dem koka istället för att brynas. Köttbiljongen kokade jag upp på tärningar. Är det bättre att använda fond kanske?

    Hur som helst smakade det absolut ingenting. Fick slänga allt… 🙁

  2. Crock-Pot says:

    Hej! Det första momentet är att bryna köttet och då kanske man får hälla bort vätska om det blir mycket. Häll på kryddorna och låt de bryna samtidigt. Sen häller du på fond mm och sätter du på tryckkokarfunktionen. Det spelar ingen roll om du använder tärning upplöst i vatten eller fond, bara att mängden är rätt. Krydda gärna extra nästa gång om du vill ha det extra smakrikt.
    Hoppas att du lyckas bättre med nästa rätt!

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Biff Barbacoa

schedule6-7 timmar på låg

3.7 / 5. 10

Köttfärslimpa och bakad potatis

schedule8h

4 / 5. 45

Ramen – nudelsoppa med fläskkött

schedule7h

4 / 5. 43

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden