Om det var en rysk furste eller inte som satte sitt namn på denna rätt kan jag inte svara på. Men god är den.
Recept av Jonas Westman.
6 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 800 g nötkött i bitar
- 2 st gula lökar, skivade
- 1 msk smör
- 20 små champinjoner, skivade
- 2-3 msk tomatpuré
- 1 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk maizena redning
- 2-3 dl crème fraiche eller grädde
- paprikapulver, salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttet med smöret i en het panna eller använd en sauté slow cooker. Stek i två omgångar så att inte pannan kyls ner och köttet börjar koka.
- När andra omgången kött fått fin färg fräs med löken en kort stund. Häll allt i din Crock Pot med champinjonerna.
- Tillsätt vatten, tomatpuré, dijonsenap, paprikakrydda, salt, svartpeppar och kalvfond.
- Sätt locket på grytan och sätt vredet på låg och koka i 6 timmar.
- 20 minuter innan grytan skall serveras rörs crème fraîche eller grädde och ev maizenaredning ner. Smaka av med salt och peppar om så önskas.
- Klassiska och goda tillbehör är ris och saltgurka.
Diskussion om Biff Stroganoff
6 tankar om “Biff Stroganoff”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Andra gången jag gör efter detta recept och jag använder älgkött istället för nötkött. Funkar lika bra och blir så gott.
Lite tråkigt bara att det inte finns mått för hur mycket kryddor man ska ha i.
6 timmar på låg eller hur länge?
Ja, det stämmer.
Paprikakryddan saknas i gör så här…
Tack! Har lagt till det.
Ett tips. Jag tillagar den här oftast i crockpot express. Med älgkött så kör jag på meat 35 minuter och släpper sedan på trycket efter 10 minuter. Blir precis lika bra som i slow cooker