Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
  • 6
  • 15m
  • 7h

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.

Ingredienser/inköpslista
  • 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 15-20 st färska champinjoner
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små morötter
  • 5 msk soja
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 4 krm malen svartpeppar
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4-5 msk syltlökar
  • 3 msk maizena till redning
Till servering
  • Potatis eller ris
  • Persilja för garnering
Gör så här
  • 1. Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
  • 2. Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och morötter och tillsätt rödvin, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
  • 3. Sätt på locket. koka på Låg i ung 8 tim.
  • 4. Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
  • 5. Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
  • 6. Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.