Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Boeuf Bourguignon

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 15-20 st färska champinjoner
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små morötter
  • 4 msk japansk soja
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • salt och malen svartpeppar efter smak
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 4-5 msk syltlökar
  • 3 msk maizena till redning
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Potatis eller ris
  • Persilja för garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
  • 2. Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och morötter och tillsätt rödvin, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
  • 3. Sätt på locket. koka på Låg i ung 8 tim.
  • 4. Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
  • 5. Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
  • 6. Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.

Kommentarer

Peter Ahlgren
Peter Ahlgren

Gjorde Bouef Bourgogne igår som lite lyx på nyårsdagen. Den blev fantastiskt god och gick hem hos unga som gamla.

2020-01-02
Caroline Innergård
Caroline Innergård

Hej!
Vet inte om jag gjorde något fel, men 5 msk soja, är det rätt? Det smakade bara soja… hade kinesisk, det kanske var felet?

2020-01-13
Crock-Pot Sverige
anna.jarvholm

Hej!
Tack för din kommentar. Jag brukar ha japansk soja (har ändrat det i receptet) och även minskat till 4 msk. Tycker också att det tog över för mycket.

2020-01-14