Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.

19 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 15-20 st färska champinjoner
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små morötter
  • 4 msk japansk soja
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • salt och malen svartpeppar efter smak
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 4-5 msk syltlökar
  • 3 msk maizena till redning
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
  • Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och morötter och tillsätt rödvin, soja, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
  • Sätt på locket. koka på Låg i ung 7-8 tim.
  • Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
  • Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
  • Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.

Diskussion om Boeuf Bourguignon

19 tankar om “Boeuf Bourguignon

  1. matsun
    matsun says:

    Nu hänger gubben inte med. Det står under ingredienser att det ska i soja, men det står inget om soja i tillagningen. Jag läste kommentarerna här och kan se att någon klagat på mycket soja smak och att du då ändrade receptet. Jag gissar på att det ska i, och testar 3 msk.

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Spansk chorizogryta

schedule7h

3.9 / 5. 33

Sötpotatischili 50/50

schedule20m

3.6 / 5. 5

Högrev i vin och örter

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 356

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept