Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Boeuf Bourguignon

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 15-20 st färska champinjoner
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små morötter
  • 4 msk japansk soja
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • salt och malen svartpeppar efter smak
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 4-5 msk syltlökar
  • 3 msk maizena till redning
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Potatis eller ris
  • Persilja för garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
  • 2. Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och morötter och tillsätt rödvin, soja, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
  • 3. Sätt på locket. koka på Låg i ung 7-8 tim.
  • 4. Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
  • 5. Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
  • 6. Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.

Kommentarer

Peter Ahlgren
Peter Ahlgren

Gjorde Bouef Bourgogne igår som lite lyx på nyårsdagen. Den blev fantastiskt god och gick hem hos unga som gamla.

2020-01-02
Caroline Innergård
Caroline Innergård

Hej!
Vet inte om jag gjorde något fel, men 5 msk soja, är det rätt? Det smakade bara soja… hade kinesisk, det kanske var felet?

2020-01-13
Crock-Pot Sverige
anna.jarvholm

Hej!
Tack för din kommentar. Jag brukar ha japansk soja (har ändrat det i receptet) och även minskat till 4 msk. Tycker också att det tog över för mycket.

2020-01-14
Joakim Edström
Joakim Edström

Bland det bästa jag ätit, 5 stjärnor.

2020-03-09
Bibi Karbin
Bibi Karbin

Hej. Stämmer det att champinjonerna ska i grytan på en gång? Sen undrar jag vad som gäller. Det står 7 timmar på tillagningstid och i receptet står det 8 timmar. Vad är rätt?

2020-11-05
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! När det gäller grytor med nötkött kan tillagningstiden gott vara lite längre, så jag har ändrat nu till 7-8 tim. Det beror också på vilket kött du använder.

2020-11-06
Håkan Gihl
Håkan Gihl

Hej,
Jag undrar om dem färska champinjonerna ska i direkt eller man ska vänta med dem? Har du gjort den i crock pot express med tryckkokning och isåfall vilken kok tid ska man använda sig av då?

2020-11-11
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Lägg i champinjonerna direkt, det funkar bra. Jag brukar använda funktionen “stew” på tryckkokaren. Lycka till!

2020-11-12
Linda Fyrebo
Linda Fyrebo

Hej. När du skriver sila buljongen menar du då att man ska hälla ur all vätska ur grytan ner i en kastrull, ska man då sleva ur den eller försöka hälla ur grytan? Verkar meckigt… finns det ngt annat sätt?

2020-11-28
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Om du blandar maizena med lite vatten så kan du hälla i det direkt utan att sila. Bara röra om.

2020-11-30
matsun
matsun

Nu hänger gubben inte med. Det står under ingredienser att det ska i soja, men det står inget om soja i tillagningen. Jag läste kommentarerna här och kan se att någon klagat på mycket soja smak och att du då ändrade receptet. Jag gissar på att det ska i, och testar 3 msk.

2020-12-26
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Nu har jag lagt in sojan i instruktionerna. Tack!

2021-01-04
Thony Kihlström
Thony Kihlström

Någon som vet om det går att steka med mjöl för att få redning i grytan ? Tänker att det inte skall bli klumpar eller skär sig när det går 7 tim.

2021-09-29
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Ja det går bra.

2021-10-05