Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.
Gjorde Bouef Bourgogne igår som lite lyx på nyårsdagen. Den blev fantastiskt god och gick hem hos unga som gamla.
2020-01-02
Caroline Innergård
Hej!
Vet inte om jag gjorde något fel, men 5 msk soja, är det rätt? Det smakade bara soja… hade kinesisk, det kanske var felet?
2020-01-13
anna.jarvholm
Hej!
Tack för din kommentar. Jag brukar ha japansk soja (har ändrat det i receptet) och även minskat till 4 msk. Tycker också att det tog över för mycket.
2020-01-14
Joakim Edström
Bland det bästa jag ätit, 5 stjärnor.
2020-03-09
Bibi Karbin
Hej. Stämmer det att champinjonerna ska i grytan på en gång? Sen undrar jag vad som gäller. Det står 7 timmar på tillagningstid och i receptet står det 8 timmar. Vad är rätt?
2020-11-05
Crock-Pot
Hej! När det gäller grytor med nötkött kan tillagningstiden gott vara lite längre, så jag har ändrat nu till 7-8 tim. Det beror också på vilket kött du använder.
2020-11-06
Håkan Gihl
Hej,
Jag undrar om dem färska champinjonerna ska i direkt eller man ska vänta med dem? Har du gjort den i crock pot express med tryckkokning och isåfall vilken kok tid ska man använda sig av då?
2020-11-11
Crock-Pot
Lägg i champinjonerna direkt, det funkar bra. Jag brukar använda funktionen “stew” på tryckkokaren. Lycka till!
2020-11-12
Linda Fyrebo
Hej. När du skriver sila buljongen menar du då att man ska hälla ur all vätska ur grytan ner i en kastrull, ska man då sleva ur den eller försöka hälla ur grytan? Verkar meckigt… finns det ngt annat sätt?
2020-11-28
Crock-Pot
Hej! Om du blandar maizena med lite vatten så kan du hälla i det direkt utan att sila. Bara röra om.
2020-11-30
matsun
Nu hänger gubben inte med. Det står under ingredienser att det ska i soja, men det står inget om soja i tillagningen. Jag läste kommentarerna här och kan se att någon klagat på mycket soja smak och att du då ändrade receptet. Jag gissar på att det ska i, och testar 3 msk.
2020-12-26
Crock-Pot
Hej! Nu har jag lagt in sojan i instruktionerna. Tack!
Kommentarer
Gjorde Bouef Bourgogne igår som lite lyx på nyårsdagen. Den blev fantastiskt god och gick hem hos unga som gamla.
Hej!
Vet inte om jag gjorde något fel, men 5 msk soja, är det rätt? Det smakade bara soja… hade kinesisk, det kanske var felet?
Hej!
Tack för din kommentar. Jag brukar ha japansk soja (har ändrat det i receptet) och även minskat till 4 msk. Tycker också att det tog över för mycket.
Bland det bästa jag ätit, 5 stjärnor.
Hej. Stämmer det att champinjonerna ska i grytan på en gång? Sen undrar jag vad som gäller. Det står 7 timmar på tillagningstid och i receptet står det 8 timmar. Vad är rätt?
Hej! När det gäller grytor med nötkött kan tillagningstiden gott vara lite längre, så jag har ändrat nu till 7-8 tim. Det beror också på vilket kött du använder.
Hej,
Jag undrar om dem färska champinjonerna ska i direkt eller man ska vänta med dem? Har du gjort den i crock pot express med tryckkokning och isåfall vilken kok tid ska man använda sig av då?
Lägg i champinjonerna direkt, det funkar bra. Jag brukar använda funktionen “stew” på tryckkokaren. Lycka till!
Hej. När du skriver sila buljongen menar du då att man ska hälla ur all vätska ur grytan ner i en kastrull, ska man då sleva ur den eller försöka hälla ur grytan? Verkar meckigt… finns det ngt annat sätt?
Hej! Om du blandar maizena med lite vatten så kan du hälla i det direkt utan att sila. Bara röra om.
Nu hänger gubben inte med. Det står under ingredienser att det ska i soja, men det står inget om soja i tillagningen. Jag läste kommentarerna här och kan se att någon klagat på mycket soja smak och att du då ändrade receptet. Jag gissar på att det ska i, och testar 3 msk.
Hej! Nu har jag lagt in sojan i instruktionerna. Tack!