Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Boeuf Bourguignon

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 15-20 st färska champinjoner
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små morötter
  • 5 msk soja
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 4 krm malen svartpeppar
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4-5 msk syltlökar
  • 3 msk maizena till redning
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Potatis eller ris
  • Persilja för garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
  • 2. Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och morötter och tillsätt rödvin, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
  • 3. Sätt på locket. koka på Låg i ung 8 tim.
  • 4. Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
  • 5. Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
  • 6. Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.