Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Mumsig, lättlagad festmåltid. En av höstens favoritgrytor.
19 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 700 g nötgrytbitar av högrev eller bog
- 150 g rökt sidfläsk
- 15-20 st färska champinjoner
- 4 st vitlöksklyftor, hackade
- 4 små morötter
- 4 msk japansk soja
- 2 st köttbuljongtärningar
- salt och malen svartpeppar efter smak
- 3 st lagerblad
- 2 dl rödvin
- 2 dl vatten
- 4-5 msk syltlökar
- 3 msk maizena till redning
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Tärna sidfläsket och köttet och dela champinjonerna.
- Lägg ner köttet tillsammans med champinjoner och morötter och tillsätt rödvin, soja, buljong, peppar, lagerblad, vitlök och vatten.
- Sätt på locket. koka på Låg i ung 7-8 tim.
- Tillsätt syltlöken när en halvtimme återstår.
- Sila buljongen i en kastrull och tillsätt maizena redningen. Koka upp och smaka av med salt och peppar om så önskas.
- Tips: Servera gärna med potatismos och ett rustikt franskt rödvin.
Diskussion om Boeuf Bourguignon
19 tankar om “Boeuf Bourguignon”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Gjorde Bouef Bourgogne igår som lite lyx på nyårsdagen. Den blev fantastiskt god och gick hem hos unga som gamla.
Hej!
Vet inte om jag gjorde något fel, men 5 msk soja, är det rätt? Det smakade bara soja… hade kinesisk, det kanske var felet?
Hej!
Tack för din kommentar. Jag brukar ha japansk soja (har ändrat det i receptet) och även minskat till 4 msk. Tycker också att det tog över för mycket.
Bland det bästa jag ätit, 5 stjärnor.
Hej. Stämmer det att champinjonerna ska i grytan på en gång? Sen undrar jag vad som gäller. Det står 7 timmar på tillagningstid och i receptet står det 8 timmar. Vad är rätt?
Hej! När det gäller grytor med nötkött kan tillagningstiden gott vara lite längre, så jag har ändrat nu till 7-8 tim. Det beror också på vilket kött du använder.
Hej,
Jag undrar om dem färska champinjonerna ska i direkt eller man ska vänta med dem? Har du gjort den i crock pot express med tryckkokning och isåfall vilken kok tid ska man använda sig av då?
Lägg i champinjonerna direkt, det funkar bra. Jag brukar använda funktionen “stew” på tryckkokaren. Lycka till!
Hej. När du skriver sila buljongen menar du då att man ska hälla ur all vätska ur grytan ner i en kastrull, ska man då sleva ur den eller försöka hälla ur grytan? Verkar meckigt… finns det ngt annat sätt?
Hej! Om du blandar maizena med lite vatten så kan du hälla i det direkt utan att sila. Bara röra om.
Nu hänger gubben inte med. Det står under ingredienser att det ska i soja, men det står inget om soja i tillagningen. Jag läste kommentarerna här och kan se att någon klagat på mycket soja smak och att du då ändrade receptet. Jag gissar på att det ska i, och testar 3 msk.
Hej! Nu har jag lagt in sojan i instruktionerna. Tack!
Någon som vet om det går att steka med mjöl för att få redning i grytan ? Tänker att det inte skall bli klumpar eller skär sig när det går 7 tim.
Ja det går bra.
Skall man inte steka köttet,. högrev samt bog innan den skall i CrockPot för långkokning?
Hej!
Nej det behövs inte, men man kan göra det om man vill.
Hej går att tillaga i express på 40 minuter
Skall testa detta, men med Mannerströms recept. https://youtu.be/Xlv9VJcyrK8
Testa och återkomm gärna hur det smakade 🙂