Bagarens potatis – Pommes boulangère, är ett smakrikt potatistillbehör som kan användas på samma sätt som potatisgratäng. Serveras direkt från grytan

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 kg mjöliga potatisar, t.ex. King Edward, skalade och tunt skivade
  • 1 grönsaksbuljongtärning, upplöst i 2,5 dl kokande vatten
  • 2 mellanstora lökar, tunt skivade
  • Timjan
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Smörj grytan med lite av smöret.
  • Lägg ett tunt lager överlappande potatisskivor i botten.
  • Lägg sedan ett lager skivad lök, vitlök, timjan samt salt och peppar.
  • Fortsätt att varva i samma ordning och avsluta med ett lager potatis.
  • Klicka över resten av smöret på potatisen.
  • Häll över buljongen, sätt på locket och koka på Hög i 2 timmar tills potatisen är mjuk och kanterna har fått färg.

Diskussion om Boulangère-potatis

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Refried beans

schedule8 timmar på hög

4 / 5. 12

Bakad sötpotatis i Express

schedule12m

3.9 / 5. 30

Tomtegröt

schedule3-4 timmar

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept