Boulangère-potatis
Boulangère-potatis
  • 4-6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Boulangère-potatis

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Bagarens potatis – Pommes boulangère, är ett smakrikt potatistillbehör som kan användas på samma sätt som potatisgratäng. Serveras direkt från grytan

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 kg mjöliga potatisar, t.ex. King Edward, skalade och tunt skivade
  • 1 grönsaksbuljongtärning, upplöst i 2,5 dl kokande vatten
  • 2 mellanstora lökar, tunt skivade
  • Timjan
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk färsk persilja, hackad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smörj grytan med lite av smöret.
  • 2. Lägg ett tunt lager överlappande potatisskivor i botten.
  • 3. Lägg sedan ett lager skivad lök, vitlök, timjan samt salt och peppar.
  • 4. Fortsätt att varva i samma ordning och avsluta med ett lager potatis.
  • 5. Klicka över resten av smöret på potatisen.
  • 6. Häll över buljongen, sätt på locket och koka på Hög i 2 timmar tills potatisen är mjuk och kanterna har fått färg.