Bräserad lax och primörer
Bräserad lax och primörer
  • 4
  • 20m
  • 4h

Bräserad lax och primörer

En läcker rätt för de som älskar fisk.

Recept av Phil Vickery.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 stora morötter, skalade, skurna i ungefär 1 cm tärningar
  • 6 msk olivolja
  • 2 stora lökar, skalade och finhackade
  • 4 msk sojasås
  • 1 mellanstor sötpotatis (225 g) skalad och skuren i 1 cm tärningar
  • 4 msk hackad färsk dragon
  • 15 små färskpotatisar skurna mitt itu på längden
  • 300 g lax, skinnet borttaget och skuren i 2 cm tärningar
  • 100 g frysta ärtor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g crème fraiche
  • 100 g gröna bönor, skurna i 2 cm bitar
  • 4 msk hackad färsk gräslök
  • Salt och nymald svartpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera alla grönsaker, olivolja, buljongtärning och sojasås i en kastrull, krydda och värm på spishällen (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen). Häll ner det i grytan och koka på Låg i 4 timmar, rör om ibland.
  • 2. Efter 4 timmar tillsätt dragon och laxtärningar. Rör om försiktigt, vrid upp värmen till Hög inställning och sätt på locket igen.
  • 3. Koka i ytterligare ca 20 minuter eller tills laxen är färdig, koka inte för länge då fisk lätt kokas sönder snabbt.
  • 4. Rör i crème fraiche och klipp över gräslök.