En läcker rätt för de som älskar fisk.

Recept av Phil Vickery.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 stora morötter, skalade, skurna i ungefär 1 cm tärningar
  • 6 msk olivolja
  • 2 stora lökar, skalade och finhackade
  • 4 msk sojasås
  • 1 mellanstor sötpotatis (225 g) skalad och skuren i 1 cm tärningar
  • 4 msk hackad färsk dragon
  • 15 små färskpotatisar skurna mitt itu på längden
  • 300 g lax, skinnet borttaget och skuren i 2 cm tärningar
  • 100 g frysta ärtor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 200 g crème fraiche
  • 100 g gröna bönor, skurna i 2 cm bitar
  • 4 msk hackad färsk gräslök
  • Salt och nymald svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Placera alla grönsaker, olivolja, buljongtärning och sojasås i en kastrull, krydda och värm på spishällen (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen). Häll ner det i grytan och koka på Låg i 4 timmar, rör om ibland.
  • Efter 4 timmar tillsätt dragon och laxtärningar. Rör om försiktigt, vrid upp värmen till Hög inställning och sätt på locket igen.
  • Koka i ytterligare ca 20 minuter eller tills laxen är färdig, koka inte för länge då fisk lätt kokas sönder snabbt.
  • Rör i crème fraiche och klipp över gräslök.

Diskussion om Bräserad lax och primörer

2 tankar om “Bräserad lax och primörer

Lämna ett svar

Mer recept med Fisk
som huvudingrediens

Jambalaya

schedule7-8 timmar på låg

4.1 / 5. 99

Bakad sötpotatis i Express

schedule12m

3.9 / 5. 30

Ångkokt fisk med citron och örter

schedule8m

3 / 5. 107

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept