Brownies i Express
Brownies i Express
  • 16 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • tillagningstid

Brownies i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Brownies med en perfekt balans mellan tårta och kladdkaka.

“Varför använder du Express för att baka brownies? Skulle ugnen inte vara snabbare? “. Svaret är:  ja, ugnsbakade brownies har vanligtvis en kortare baktid än dessa Brownies. Men det finns flera anledningar att jag bestämde mig för att ge brownies i Crock-Pot Express ett försök. Det är t ex bra när man inte har tillgång till en ugn, när man campar eller saknar kök pga att man är mitt i en bostadsrenovering.  Oavsett vad din anledning är, kommer du inte ångra att du bakat dessa läckra brownies!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk. vaniljextrakt
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakaopulver
  • 1/2 tsk. bakpulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g mörk choklad, hackad
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • vaniljglass
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera smör i stor mixskål. Använd en handmixer, vispa smöret bara några sekunder för att få det mjukt.
  • 2. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills den är helt blandat. Tillsätt ägg och vispa tills det är en slät smet. Tillsätt vaniljextrakt och vispa.
  • 3. Lägg i alla torra ingredienser: mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt i en separat skål och blanda ordentligt.
  • 4. Blanda sedan de torra ingredienserna med äggsmeten. Rör om försiktigt tills den är helt slät. Tillsätt den hackade chokladen. Använd sedan en slickepott och blanda väl.
  • 5. Smörj en form, och häll i smeten och täck över med folie. Lägg i gallret i innergrytan och häll i vatten till gallrets kant och ställ formen på gallret.
  • 6. Lås locket, stäng ventilen och koka i 50 minuter på högt tryck. När koktiden är klar, låt trycket släppa naturligt i 10 minuter. Släpp ut återstående tryck.
  • 7. Ta upp formen ur grytan och låt kakan svalna i ca 10 minuter innan du tar ur den.
  • 8. Servera varm med vaniljglass!