En traditionell sydafrikansk måltid som är lätt att laga i en Crock-Pot.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 lammlägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 kanelstång
  • 1 krm saffran
  • 2 kardemummakapslar, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 250g katrinplommon
  • 5 dl kycklingbuljong
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Pudra lammläggen lätt med mjölet. Bryn dem i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett fat.
  • Bryn löken tills den är mjuk. Lägg den i grytan tillsammans med vitlök, kanelstång, saffran, kardemumma, peppar och salt. Rör om.
  • Lägg lammläggen i grytan med tomatpuré, apelsinskal och apelsinsaft. Tillsätt sedan buljongen. Låt den koka på låg i 6 tim, tills köttet lossnar av benen.
  • Tillsätt katrinplommonen när det är 20 min kvar.
  • Gör couscous (enl instruktioner på paketet), tillsätt kikärter och mandel. Servera till lammläggen, strö hackad koriander över.

Diskussion om Cape Malay Lammlägg

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Glöggdoftande kött- och grönskasgryta

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 11

Pulled pork i svartvinbärssaft

scheduleSlowcooking låg i 5-7 h eller hög i 3-5 h.

2.8 / 5. 12

Gulaschgryta

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 206

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden