En traditionell sydafrikansk måltid som är lätt att laga i en Crock-Pot.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 lammlägg
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 1 lök, skivad
- 3 vitlöksklyftor, skalade
- 1 kanelstång
- 1 krm saffran
- 2 kardemummakapslar, hackade
- 1 msk tomatpuré
- 1 apelsin, saft och skal
- 250g katrinplommon
- 5 dl kycklingbuljong
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Pudra lammläggen lätt med mjölet. Bryn dem i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett fat.
- Bryn löken tills den är mjuk. Lägg den i grytan tillsammans med vitlök, kanelstång, saffran, kardemumma, peppar och salt. Rör om.
- Lägg lammläggen i grytan med tomatpuré, apelsinskal och apelsinsaft. Tillsätt sedan buljongen. Låt den koka på låg i 6 tim, tills köttet lossnar av benen.
- Tillsätt katrinplommonen när det är 20 min kvar.
- Gör couscous (enl instruktioner på paketet), tillsätt kikärter och mandel. Servera till lammläggen, strö hackad koriander över.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept