En traditionell sydafrikansk måltid som är lätt att laga i en Crock-Pot.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 lammlägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 kanelstång
  • 1 krm saffran
  • 2 kardemummakapslar, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 250g katrinplommon
  • 5 dl kycklingbuljong
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Pudra lammläggen lätt med mjölet. Bryn dem i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett fat.
  • Bryn löken tills den är mjuk. Lägg den i grytan tillsammans med vitlök, kanelstång, saffran, kardemumma, peppar och salt. Rör om.
  • Lägg lammläggen i grytan med tomatpuré, apelsinskal och apelsinsaft. Tillsätt sedan buljongen. Låt den koka på låg i 6 tim, tills köttet lossnar av benen.
  • Tillsätt katrinplommonen när det är 20 min kvar.
  • Gör couscous (enl instruktioner på paketet), tillsätt kikärter och mandel. Servera till lammläggen, strö hackad koriander över.

Diskussion om Cape Malay Lammlägg

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Fyllda paprikor med färs och ris

schedule3h 30m

4 / 5. 20

Sötpotatischili

schedule6-8 tim på låg

3.8 / 5. 26

Revben med plommon

schedule6-7 timmar + 30 min

4 / 5. 16

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot