I dessa carnitas har jag bytt ut hälften av köttet mot Jackfruit och det blev precis lika bra. Detta är ett slowcooker-recept.

Receptet kommer från: Fridas kök

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 300 g karré i skivor eller bit
  • 300 g avrunnen vikt konserverad omogen jackfruit
  • Kryddrub:
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 ½ msk oregano
  • ½ msk timjan
  • ½ tsk salt
  • ½ msk kanel
  • 1 msk farinsocker
  • Vätska:
  • 33 cl ljus mexikansk öl
  • ½ pressad apelsin
  • 1 pressad lime
  • ½ dl soja
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Finhacka vitlöken och blanda med kryddorna. Häll av lagen från jackfruiten.
  • Vänd karrén och jackfruiten i kryddblandningen.
  • Sätt på din Crock-Pot på läget Brown/Sauté (om du har en multicooker. Annars stek på spisen). Bryn köttet och jackfruiten med alla kryddor.
  • Häll på öl och soja. Pressa i apelsin och lime.
  • Byt läge till Slowcook med temperaturen Low och ställ in på 6 h.
  • Efter 6 h lyfter du av locket, drar isär köttet och jackfruiten med två gafflar och byter läge till Brown/Sauté igen.
  • Låt puttra för att reducera såsen. Nu är det klart!

Diskussion om Carnitas

Lämna ett svar

Mer recept med 50/50
som huvudingrediens

Panang Gai med fläskkött och färsk ananas

schedule5h

4 / 5. 33

Fyllda paprikor i Crock-Pot Express

schedule10m

4.1 / 5. 16

Klassiska köttbullar

schedule10m

4 / 5. 64

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lätt och läcker kotlett

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 85

Fyllda paprikor med färs och ris

schedule3h 30m

4 / 5. 26

Glöggryta

schedule7-8 timmar

3.9 / 5. 52

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept