Carnitas
Carnitas
  • 6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Carnitas

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

I dessa carnitas har jag bytt ut hälften av köttet mot Jackfruit och det blev precis lika bra. Detta är ett slowcooker-recept.

Receptet kommer från: Fridas kök

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 300 g karré i skivor eller bit
  • 300 g avrunnen vikt konserverad omogen jackfruit
  • Kryddrub:
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 ½ msk oregano
  • ½ msk timjan
  • ½ tsk salt
  • ½ msk kanel
  • 1 msk farinsocker
  • Vätska:
  • 33 cl ljus mexikansk öl
  • ½ pressad apelsin
  • 1 pressad lime
  • ½ dl soja
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • gräddfil eller creme fraiche
  • sallad
  • tomater
  • majs
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Finhacka vitlöken och blanda med kryddorna. Häll av lagen från jackfruiten.
  • 2. Vänd karrén och jackfruiten i kryddblandningen.
  • 3. Sätt på din Crock-Pot på läget Brown/Sauté (om du har en multicooker. Annars stek på spisen). Bryn köttet och jackfruiten med alla kryddor.
  • 4. Häll på öl och soja. Pressa i apelsin och lime.
  • 5. Byt läge till Slowcook med temperaturen Low och ställ in på 6 h.
  • 6. Efter 6 h lyfter du av locket, drar isär köttet och jackfruiten med två gafflar och byter läge till Brown/Sauté igen.
  • 7. Låt puttra för att reducera såsen. Nu är det klart!