
Så himla gott! Levla upp din fredagstaco med carnitas! Detta är överlägset den bästa kryddningen jag gjort- sött, salt, syrligt och hett i en härlig blandning
Kör Carnitasen under dagen och gör den lite krispig i ugnen precis innan servering och servera med klassiska tacotillbehör du kan göra denna rätt både på fläskkarré eller fläskytterfilé. Båda blir gott och är inte dyra köttbitar. Det var VÄLDIGT gott med mango till de vanliga tillbehören, prova!! I dare you!
Ingredienser
- 1 kg fläskytterfilé eller fläskkarré
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 5 dl Coca cola (ej zero eller light)
- 1 pressad lime
- 1 dl koncentrerad apelsinjuice
- 1 msk spiskummin
- 3 msk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk oregano
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk salt
Gör så här
- Bryn köttet i en stekpanna eller din Crock-Pot (går att hoppa över detta steg om man vill).
- Häll på Coca cola och lägg ner resten av ingredienserna. Kör på låg i 6-8 h.
- Strimla köttet med gafflar och låt stå i skyn ca 30 min. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och kör några minuter på högsta värmen på grillen.
- Serveras gärna som tacos med tortillas, grönsaker och creme fraiche.
Diskussion om Carnitas
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lammchili

Hel fläskkarré med honung och örter

Korv i ölbad
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot