Carnitas
Carnitas
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Carnitas

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Så himla gott! Levla upp din fredagstaco med carnitas! Detta är överlägset den bästa kryddningen jag gjort- sött, salt, syrligt och hett i en härlig blandning 😊👍
Kör Carnitasen under dagen och gör den lite krispig i ugnen precis innan servering och servera med klassiska tacotillbehör 😊 du kan göra denna rätt både på fläskkarré eller fläskytterfilé. Båda blir gott och är inte dyra köttbitar. Det var VÄLDIGT gott med mango till de vanliga tillbehören, prova!! I dare you!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg fläskytterfilé eller fläskkarré
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 5 dl Coca cola (ej zero eller light)
  • 1 pressad lime
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk spiskummin
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk oregano
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • tortillas
  • färsk koriander
  • creme fraiche
  • färska grönsaker
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttet i en stekpanna eller din Crock-Pot (går att hoppa över detta steg om man vill).
  • 2. Häll på Coca cola och lägg ner resten av ingredienserna. Kör på låg i 6-8 h.
  • 3. Strimla köttet med gafflar och låt stå i skyn ca 30 min. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och kör några minuter på högsta värmen på grillen.
  • 4. Serveras gärna som tacos med tortillas, grönsaker och creme fraiche.
Information

Carnitas är en mexikansk rätt med fläskkött som tillagats länge, liknande pulled pork. I många recept har det smugit sig in coca cola vilket jag tvivlar på fanns med i orginalet. Men gott blir det!