Att göra en cheesecake i en Crock-Pot Express är som att göra en vanlig cheesecake tills du kommer till själva tillagningsdelen. Och för att vara ärlig tror jag att Express-cheesecake faktiskt är lättare att göra eftersom du inte behöver fixa med vattenbad, Crock-Pot Express skapar ett vattenbad åt dig. Du behöver ha en springform som passar i grytan och också ha folie för att skapa en “foliestripe” (handtag) genom att vika foliet längs med längden två gånger. Denna “foliestripe” gör att du enkelt kan lägga i och ta upp formen. Denna cheesecake tillagas i 35 minuter vid manuell inställning och kommer att kräva 10 minuters naturligt släpp av trycket, följt av en manuell öppning för att ta bort eventuellt ytterligare tryck.
När du har tagit upp din cheesecake, låter du den svalna till rumstemperatur en stund och kyler den sedan i frysen i minst 8 timmar.
Inga kommentarer »Ingredienser
- 2,5 dl Digestivekex
- 2 msk socker
- 3 matskedar osaltat smör, smält
- 500g Cream cheese, rumstempererat
- 1 dl socker
- 2 stora ägg, rumstempererade
- 1 msk mjöl
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljextrakt
Gör så här
- Täck springformen med folie och smörj med smör.
- I en liten skål rör ihop digestivekex, socker och smält smör. Pressa ut blandningen i botten av formen. Placera i frysen i 10-15 minuter.
- Häll creme cheese i en skål och vispa med en elvisp tills den blir slät.
- Tillsätt socker och blanda ordentligt. Lägg till ägg, ett i taget, låt det bli helt invispat innan du lägger till nästa. Lägg i mjöl, vispgrädde och vanilj och blanda tills det är en slät smet. Häll smeten i formen.
- Täck överdelen av formen med folie. Häll 6 dl vatten i Expressgrytan och placera gallret på botten.
- Skapa en "foliesstripe" genom att vika en 20-tums lång folie i halv längd två gånger. Med denna "stripe" kan du enkelt lägga i och ta upp springformen.
- Placera cheesecake-formen i stripens mitt och sänk försiktigt ner formen i grytan. Fäll ner överskottsfolien från stripen för att försäkra dig om att locket går att stänga ordentligt.
- Lås locket på plats och se till att ventilen är stängd. Tryck på knappen "Manuell" och koka på högt tryck i 35 minuter.
- När Express piper, tryck på "Keep Warm/Cancel" knappen för att stänga av tryckkokaren. Låt trycket släppa naturligt i 10 minuter och gör sedan ett snabbt släpp för att släppa ut eventuellt tryck som är kvar.
- Fäll ut folieslingan försiktigt och ta upp cheesecake från grytan med hjälp av folieslingorna "som handtag".
- Ta bort den folien över cheesecaken och låt den svalna till rumstemperatur.
- När den har svalnat, kyl den i minst 8 timmar eller över natten. Innan servering, toppa med bär och vispad grädde om så önskas.
Diskussion om Cheesecake i Express
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Äppledessert med kolasås
Cheesecake med smak av kola
Ananas- och mangofondant
UTFORSKA MODELLER
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept