Cheesecake med smak av kola
Cheesecake med smak av kola
  • 6-8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 45m tillagningstid

Cheesecake med smak av kola

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna cheesecake är supergod och superlätt att göra!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 15 st Digestivekex
  • 150 g smör
  • 1 paket Mascarpone
  • 1 paket Färskost
  • 1 dl Créme Fraiche
  • 2 ägg
  • 1 msk mjöl
  • 2 tsk vanlijsocker
  • 1 dl Socker
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1/2 Dulce de leche
  • Färska Hallon
  • Florsocker
  • Citronmeliss
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smörj botten och sidorna på din kakform och klä botten med bakplåtspapper.
  • 2. Riv 2 långa remsor av folie för att göra en hållare för din kakform - detta gör att du enkelt kan ta bort din varma cheesecake ur grytan när tillagningen är klar.
  • 3. Lägg i gallret i din gryta och tillsätt ca. 1 kopp vatten ca 250ml. Vik folien på längden några gånger för att göra en stadig remsa. Lägg detta på gallret och under din kakform, tryck ner så att foliens ändar kommer upp till toppen av grytan.
  • 4. Upprepa med den andra remsan för att bilda ett kors på undersidan av kakformen.
  • 5. Krossa kexen tills de liknar ströbröd, lägg i en skål och blanda i det smälta smöret.
  • 6. Tryck ut smulblandningen i kakformen och tryck med baksidan av en sked för att skapa en slät finish, låt en del av smulorna komma upp på sidorna av formen. Spara även lite av kaksmulorna till att ha i kakan.
  • 7. Lägg färskost, mascarponen, strösockret och smulblandningen i en bunke och vispa ihop.
  • 8. Tillsätt Creme Fraicé, mjöl och vanilj och vispa ihop.
  • 9. Vispa till sist i äggen försiktigt
  • 10. Rör ihop sakta och inte överblanda, gör inget om det är lite klumpar av kakor i smeten.
  • 11. Häll blandningen i formen.
  • 12. Placera formen på underlägget, tryck ner de fyra sidorna av folien mot sidorna av grytan. Detta gör att locket tätar ordentligt.
  • 13. Välj dessertinställning, justera trycket till Högt och lägg till en tid på 35 minuter.
  • 14. Se till att ångventilen är stängd och tryck på start.
  • 15. När tillagningstiden är klar, välj Stopp för att förhindra att enheten automatiskt växlar till Håll varm.
  • 16. Låt trycket inuti släppa naturligt. Detta kan ta upp till 15 minuter.
  • 17. När du kan vrida på tryckavlastningsratten och ingen ånga kan ventileras ut, ta bort locket.
  • 18. Om din cheesecake har lite vatten ovanpå. Placera bara försiktigt hörnet av en ren kökshandduk på det här området så suger det lätt upp.
  • 19. Samla ihop de 4 remsorna av folie och lyft försiktigt bort cheesecaken i dess form från grytan. Ställ åt sidan för att svalna.
  • 20. När det har svalnat lite, ta bort formen och ställ i kylskåp tills den ska serveras.
  • 21. Innan servering häll över den uppvärmda Dulce de lechen och dekorera med färska hallon.