Cheesecake
Cheesecake
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Cheesecake

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Du måste ha en springform (20 cm) för detta receptet.

Genom att fylla botten på din slowcooker med varmt vatten och lägga formen ovanpå med hjälp av aluminiumfoliebollar eller galler, lagas ostkakan försiktigt i ett vattenbad. Resultatet blir en perfekt, silkeslen krämig konsistens. Försök bara att hålla dig från att smygkika under locket eftersom det avbryter matlagningsprocessen.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Botten:
  • 2 dl Digestivekex, krossade
  • 3 matskedar smält osaltat smör
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 5 dl cream cheese, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 stora ägg, rumstemperatur
  • 1 dl vanlig yoghurt eller gräddfil
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smörj en springform med lite av det smälta smöret
  • 2. Häll varm vatten på botten av innergrytan, ca 3 cm. Om du inte har ett galler, gör bollar av aluminiumfolie (ca 4 cm) och lägg dem i mitten av grytan. Vik en ren kökshandduk runt locket och samla ändarna på toppen för att suga upp kondens.
  • 3. Botten: Placera alla ingredienser i en liten skål och rör om. Häll det i springformen och tryck ut det jämnt i botten och ca 1 tum uppåt på sidorna.
  • 4. Gör påfyllningen: Lägg crème cheese, socker, mjöl och vanilj i en matberedare och vispa tills det är slätt. Tillsätt ägg och vispa tills de blandats ordentligt. Tillsätt yoghurt eller gräddfil och rör om tills det är en smidig smet.
  • 5. Häll fyllningen i formen ovanpå smulbotten. Knacka försiktigt på formens utsida för att avlägsna luftbubblor.
  • 6. Placera formen på foliebollarna eller gallret. Täck med handuksinslaget lock och koka tills smeten stannat, ca 1 1/2 till 2 timmar i HIGH-inställningen (laga inte på LOW). Stäng av Crock-Poten och låt cheesecaken vila, täckt, i 1 timme.
  • 7. Ställ försiktigt formen på ett galler för att svalna helt. Kyl till kyld, minst 4 timmar och helst över natten. Ta försiktigt bort ytterringen från formen och överför tårtan till ett fat. Använd en varm kniv för att skära i kilar, torka bladet efter varje snitt.
Information

Det finns olika val du kan ta, när du gör din cheesecake: Du kan hålla det enkelt - ett helt acceptabelt val för en så vacker god efterrätt. Men om du vill ha något lite mer, blandar du bara i 100 g smält bittersöt choklad eller tre matskedar hallonsylt i din fyllning, och virvla det försiktigt med knivspetsen så får du en marmorerad effekt.