Grytan blev stark. Riktigt stark. Så gillar du inte när det bränner i mun och svalg kan du byta ut habaneron mot ”vanlig” chili. Gillar du chili hoppas jag att du vågar. Det är en gryta som sprider dofter och värme. Mums.
Recept från: Eleonor Bergström, www.sustainableliving.se
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 habanero chili, finhackad, med kärnor
- 2 gula lökar, grovhackade
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 800 g - 1 kg högrev, skuret i tärningar
- 1 kg ekologisk ostronskivling, riven i centimeterbreda strimlor
- 2 tärnade morötter
- 2 tärnade palsternackor
- 2 paket tärnat ekologiskt bacon
- 0,5 msk chilipulver
- 0,5 msk spiskummin
- 0,5 msk koriander
- 0,5 msk oregano
- 0,5 matsked salt
- 1 msk ekologisk fond av kalv eller oxe
- 1 tsk eller mer rökt paprika
- 4 lagerblad
- 5 kvistar timjan
- 0,5 liter öl, gärna både lokalt och ekologiskt
- Smör att steka i
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek svampen i smör, börja med en liten klick och stek på medelhög värme. När pannan är torr och svampen börjar få färg kan du tillsätta mer smör och salta och peppra. Låt svampen få ordentligt med färg, detta tar tid. Du får inte ha bråttom!
- Stek svampen i omgångar.
- Lägg ner svampen, allteftersom den blir klar, i din Crock-Pot
- När svampen är klar är det baconets tur. Lite smör och allt bacon samtidigt i en stor stekpanna. Stek det knaprigt och lägg över det till grytan.
- Stek sedan köttet i stekflottet från baconet tills det får fin yta. Häll ner alla kryddor och stek en liten stund till.
- Häll över ölen och försök få med så mycket av kryddorna som det är möjligt. Häll över allt till grytan och lägg ner timjan och lagerblad.
- Koka under lock i 8-9 timmar på låg värme.
Diskussion om Chili med ostronskivling
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
schedule6-7 timmar på låg
Fläskytterfilé med balsamvinäger
schedule4h
Cowboychili
schedule10 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept