God gryta som serveras med tortillabröd, creme fraiche och nykokt majskolv.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 800 g Nötkött (högrev, grytbitar el dyl)
- 0,5 röd chilifrukt
- 2 gula lökar, hackade
- 1 kvist timjan
- 1 vitlök (King solo)
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk matolja
- 2 flaskor mörkt öl
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk svarta bönor, sköljda
- 2 tsk kakaopulver
- 2 msk konc oxbuljong
- 1 Anchochili
- 1 chipotlechili
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär kött i tärningar, ca 2x2 cm. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär röd chili i strimlor. Hetta upp olja och bryn köttet och löken. Lägg det i grytan.
- Gör en liten kryddpåse av en bit tyg el dyl. Krossa torkade chilis och lägg tillsammans med timjan i kryddpåsen och knyt ihop. Lägg den i grytan.
- Blanda öl, tomatkross, kakao, tomatpuré och fond i en skål och häll över. Koka på låg i 7-8 tim.
- Vänd i bönorna. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den starkare så ta i mer chili. Lyft ur kryddpåsen.
- Servera med nykokt majskolv, creme fraiche och tortillabröd.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept