Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
800 g Nötkött (högrev, grytbitar el dyl)
0,5 röd chilifrukt
2 gula lökar, hackade
1 kvist timjan
1 vitlök (King solo)
1 burk krossade tomater
2 msk matolja
2 flaskor mörkt öl
1 msk tomatpuré
1 burk svarta bönor, sköljda
2 tsk kakaopulver
2 msk konc oxbuljong
1 Anchochili
1 chipotlechili
salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Skär kött i tärningar, ca 2x2 cm. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär röd chili i strimlor. Hetta upp olja och bryn köttet och löken. Lägg det i grytan.
2. Gör en liten kryddpåse av en bit tyg el dyl. Krossa torkade chilis och lägg tillsammans med timjan i kryddpåsen och knyt ihop. Lägg den i grytan.
3. Blanda öl, tomatkross, kakao, tomatpuré och fond i en skål och häll över. Koka på låg i 7-8 tim.
4. Vänd i bönorna. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den starkare så ta i mer chili. Lyft ur kryddpåsen.
5. Servera med nykokt majskolv, creme fraiche och tortillabröd.