Chili med svarta bönor
Chili med svarta bönor
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Chili med svarta bönor

God gryta som serveras med tortillabröd, creme fraiche och nykokt majskolv.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800 g Nötkött (högrev, grytbitar el dyl)
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 kvist timjan
  • 1 vitlök (King solo)
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk matolja
  • 2 flaskor mörkt öl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 2 tsk kakaopulver
  • 2 msk konc oxbuljong
  • 1 Anchochili
  • 1 chipotlechili
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kött i tärningar, ca 2x2 cm. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär röd chili i strimlor. Hetta upp olja och bryn köttet och löken. Lägg det i grytan.
  • 2. Gör en liten kryddpåse av en bit tyg el dyl. Krossa torkade chilis och lägg tillsammans med timjan i kryddpåsen och knyt ihop. Lägg den i grytan.
  • 3. Blanda öl, tomatkross, kakao, tomatpuré och fond i en skål och häll över. Koka på låg i 7-8 tim.
  • 4. Vänd i bönorna. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den starkare så ta i mer chili. Lyft ur kryddpåsen.
  • 5. Servera med nykokt majskolv, creme fraiche och tortillabröd.