Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
800 g Nötkött (högrev, grytbitar el dyl)
0,5 röd chilifrukt
2 gula lökar, hackade
1 kvist timjan
1 vitlök (King solo)
1 burk krossade tomater
2 msk matolja
2 flaskor mörkt öl
1 msk tomatpuré
1 burk svarta bönor, sköljda
2 tsk kakaopulver
2 msk konc oxbuljong
1 Anchochili
1 chipotlechili
salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Skär kött i tärningar, ca 2x2 cm. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär röd chili i strimlor. Hetta upp olja och bryn köttet och löken. Lägg det i grytan.
2. Gör en liten kryddpåse av en bit tyg el dyl. Krossa torkade chilis och lägg tillsammans med timjan i kryddpåsen och knyt ihop. Lägg den i grytan.
3. Blanda öl, tomatkross, kakao, tomatpuré och fond i en skål och häll över. Koka på låg i 7-8 tim.
4. Vänd i bönorna. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den starkare så ta i mer chili. Lyft ur kryddpåsen.
5. Servera med nykokt majskolv, creme fraiche och tortillabröd.
Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att ALLA kakorna används. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett kontrollerat samtycke.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?