

Ett superlätt kycklingrecept fullt av citronsmak och massor av läcker vitlök.
Det du förmodligen kommer att uppskatta mest med det här receptet är att allt kokas samtidigt i Crock-Poten. Du behöver inte skala potatisen eftersom skalet förblir fast på potatishalvorna och inte faller av och flyter runt i såsen. Om du vill ha dem krispiga kan du placera dem bredvid kycklinglåren på en bakplåt och grilla i 3-5 minuter. Jag lägger till mina grönsaker direkt i pottan, men i slutet, inte under hela tillagningsprocessen. Du kan använda morötter eller selleri istället för sparris om du föredrar att laga allt i crockpotten från början och vill äta inom 5 minuter efter att ha gått in genom ytterdörren.
Ingredienser
- 1 röd lök
- 6-8 kycklinglår
- 1-1,5 kg potatis
- 1 citron
- 2 msk olivolja
- 2 msk honung
- 4 vitlöksklyftor
- 1/2 msk färska timjanblad
- havssalt och peppar
- knippe grön sparris
Gör så här
- Skala och skiva rödlök och lägg i ett lager på botten av slowcookern.
- Lägg kycklinglåren ovanpå i ett lager.
- Tvätta och dela potatisen och lägg i grytan.
- Blanda i en liten skål, citronzest (rivet skal), juice av samma citron, olivolja, honung, timjan, havssalt, peppar och finhackad vitlök och häll sedan över ingredienserna.
- Sätt på locket, ställ sedan in på hög i 3-4 timmar eller låg i 6-8 timmar (beroende på ditt schema. 3 timmar på hög är det minsta och 4 det maximala och 6 timmar är det minsta och 8 timmar det mesta när den är inställd på låg).
- 15-20 minuter innan tiden är slut, ställ om till hög och tillsätt sparris ovanpå och sätt tillbaka locket. Ju tjockare sparris, desto längre tid tar det.
- Valfritt men rekommenderat: 5 minuter innan tiden är över, ta upp kycklinglåren, lägg dem på en bakplåt och grilla i 3-5 minuter eller tills skinnet fått färg.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Vitlökskyckling

Kycklingsoppa med Gnocchi

Kycklingpasta Florentine
UTFORSKA MODELLER
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot