En riktig klassiker när det kommer till desserter, krämig inuti och med ett krispigt karamelliserat täcke. Kan det bli bättre?
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 8 äggulor
- 5 dl vispgrädde
- 0,8 dl strösocker
- 6 msk superfint socker (mixat strösocker), vanligt strösocker funkar också.
- 1,5 tsk vaniljextrakt
- En nypa salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Häll ner 3,5 dl vatten i grytan och placera ett kokkärlsställ i botten.
- Vispa ihop äggulor, strösocker och en nypa salt i en stor skål. Tillsätt vispgrädde och vaniljextrakt och vispa ihop tills allt är blandat.
- Sila ner smeten i en behållare. Häll sedan över den i 6 mindre koppar och täck sedan med folie. Placera de små kopparna på kokkärlsstället.
- Sätt på locket och ställ in grytan på högt tryck i 6 minuter. Stäng sedan av grytan och släpp naturligt ut trycket under 10 minuter. Öppna sedan snabbt ventilen. När allt tryck har släppts ut är det dags att ta av locket.
- Ta försiktigt ut de små kopparna och låt dem svalna utan folie, När de svalnat är det dags att täcka dem med plastfolie och ställa in dem i kylen. Där ska bakelserna vila i minst 2 timmar.
- När bakelserna ska serveras, strö på ca.1 msk socker så att hela ytan på varje crème brûlée täcks. Flytta brännaren ungefär 4 cm ovan varje kopp och bränn sockret i en cirkulär rörelse för att få till den karamelliserade ytan.
Diskussion om Crème brûlée
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Polkabräck i Crockpot
Glögg “Mulled Wine”
schedule2-3 timmar på låg
Cheesecake i Express
schedule35m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept