En riktig klassiker när det kommer till desserter, krämig inuti och med ett krispigt karamelliserat täcke. Kan det bli bättre?

Originalrecept finns här

Ingredienser

Ingredienser

  • 8 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,8 dl strösocker
  • 6 msk superfint socker (mixat strösocker), vanligt strösocker funkar också.
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Häll ner 3,5 dl vatten i grytan och placera ett kokkärlsställ i botten.
  • Vispa ihop äggulor, strösocker och en nypa salt i en stor skål. Tillsätt vispgrädde och vaniljextrakt och vispa ihop tills allt är blandat.
  • Sila ner smeten i en behållare. Häll sedan över den i 6 mindre koppar och täck sedan med folie. Placera de små kopparna på kokkärlsstället.
  • Sätt på locket och ställ in grytan på högt tryck i 6 minuter. Stäng sedan av grytan och släpp naturligt ut trycket under 10 minuter. Öppna sedan snabbt ventilen. När allt tryck har släppts ut är det dags att ta av locket.
  • Ta försiktigt ut de små kopparna och låt dem svalna utan folie, När de svalnat är det dags att täcka dem med plastfolie och ställa in dem i kylen. Där ska bakelserna vila i minst 2 timmar.
  • När bakelserna ska serveras, strö på ca.1 msk socker så att hela ytan på varje crème brûlée täcks. Flytta brännaren ungefär 4 cm ovan varje kopp och bränn sockret i en cirkulär rörelse för att få till den karamelliserade ytan.

Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Kryddig physalischutney

schedule4 timmar på låg

0 / 5. 0

Hasselnötskola

schedule3-4 timmar på hög

3 / 5. 7

Varm choklad med Nutella

schedule2 timmar på hög eller 4 timmar och 30 minuter på låg

4 / 5. 7

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot