Currygryta med kikärtor
Currygryta med kikärtor
  • 6
  • 15m
  • 7h

Currygryta med kikärtor

Denna krämiga grönsaksgryta är en ständig favorit i mitt hem. Den är full av grönsaker och kikärter, tillsammans med smaken av ingefära och vitlök – och den är vegan! Ja, denna maträtt gör det värt att rensa lite utrymme på bänken och ta fram Crock-Poten.

Recept och foto: The Kitchn

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 1 msk salt
  • 2 potatisar, i bitar
  • 1 msk currypulver
  • 1 msk brunt socker
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl vegetarisk buljong
  • 2 burkar kikärtor, avrunna
  • 2 paprikor, hackade
  • 1 blomkålshuvud, delar i buketter
  • 2 burkar hackade tomater
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 näve färsk babyspenat
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Couscous eller pasta.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Värm oljan i en stor stekpanna över medelvärme, tillsätt löken, krydda med 1 tesked salt, och stek tills den är genomskinlig, ca 5 minuter. Tillsätt potatisarna och salta, och stek tills de är genomskinliga runt kanterna.
  • 2. Rör i curry, brunt socker, ingefära, vitlök och cayenne och stek, cirka 30 sekunder. Häll i 0,5 dl buljong och rör om så att kryddorna blandas. Överför denna lök-potatisblandning till Crock-Poten.
  • 3. Tillsätt resterande 1,5 dl buljong, kikärter, paprika, blomkål, tomater, peppar och salt. Rör så att det blandas. Vätskan bör fylla minst halva grytan, tillsätt mer buljong om det behövs.
  • 4. Lägg på locket och koka på på Hög inställning i 4 timmar eller på låg i 7 timmar.
  • 5. Rör i spenat och kokosmjölk. Lägg på locket och låt stå på i några minuter för att låta spenaten att mjukna.
  • 6. Smaka av och krydda med salt och andra kryddor som behövs. Servera som det är, eller med couscous eller pasta.