En mindre skinka som även passar i en liten Crock-Pot. Koka den på låg och långsamt så blir den saftig och god att ha på julbordet. Här är en engelsk variant med ingefärsglasyr.

Recept och foto: Sara Buenfeld

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 skinka 1,3 kg med svål
  • 1 lök, hackad
  • 10 kryddnejlikor + extra för dekoration
  • 1½ liter ginger beer (ingefärs-öl)
  • 1 msk (engelsk) senap
  • 3 msk inlagd ingefära
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg löken och 10 kryddnejlikor i botten av din Crock-Pot och lägg sedan skinkan (med nät) på. Häll över ginger-ölet och täck och koka på LOW i 7 timmar tills skinkan är genomstekt (på 72°), men fortfarande håller sin form. Låt den svalna nu om du föredrar det.
  • Värm ugnen till 200°C / 180°C. Ta försiktigt bort svålen från skinkan och lämna ett lager av fett kvar. Skär fettet i ett diamantmönster med en vass kniv, se till att du inte skär i köttet, och stick sedan i en nejlika i mitten av varje diamant.
  • Blanda senap och ingefära i en skål, pensla över skinkan och baka den sedan i ugnen i 20 minuter tills den är gyllene och glansig. Om skinkan har kallnat helt så lägg på ytterligare 20 minuter till tillagningstiden.

Diskussion om Engelsk julskinka

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Julskinka

schedule9 timmar på låg

3 / 5. 31

Kotlettrad, kokt och grillad

schedule4 timmar på låg

0 / 5. 0

Älgstek med vinbärssås

schedule6-8 timmar på låg

4 / 5. 204

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot