En mindre skinka som även passar i en liten Crock-Pot. Koka den på låg och långsamt så blir den saftig och god att ha på julbordet. Här är en engelsk variant med ingefärsglasyr.
Recept och foto: Sara Buenfeld
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 skinka 1,3 kg med svål
- 1 lök, hackad
- 10 kryddnejlikor + extra för dekoration
- 1½ liter ginger beer (ingefärs-öl)
- 1 msk (engelsk) senap
- 3 msk inlagd ingefära
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg löken och 10 kryddnejlikor i botten av din Crock-Pot och lägg sedan skinkan (med nät) på. Häll över ginger-ölet och täck och koka på LOW i 7 timmar tills skinkan är genomstekt (på 72°), men fortfarande håller sin form. Låt den svalna nu om du föredrar det.
- Värm ugnen till 200°C / 180°C. Ta försiktigt bort svålen från skinkan och lämna ett lager av fett kvar. Skär fettet i ett diamantmönster med en vass kniv, se till att du inte skär i köttet, och stick sedan i en nejlika i mitten av varje diamant.
- Blanda senap och ingefära i en skål, pensla över skinkan och baka den sedan i ugnen i 20 minuter tills den är gyllene och glansig. Om skinkan har kallnat helt så lägg på ytterligare 20 minuter till tillagningstiden.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept