Etiopisk kycklinggryta
Etiopisk kycklinggryta
  • 8
  • 20m
  • 8h

Etiopisk kycklinggryta

En mycket smakrik kycklingrätt, kryddad med berbere.

Recept från Eatingwell

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
  • 4 dl röda linser
  • 1 msk smör
  • 2 tsk olivolja
  • 3 hackade röda lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 5 msk berberekrydda (mixa egen: 4 msk garam masala, 1 msk stark paprikakrydda, 1 tsk bockhornsklöver, 1 tsk salt)
  • 1,5 dl torrt rött vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 l kycklingbuljong (osaltad)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skölj linserna i kallt vatten tills vattnet är klart. Lägg dem i botten på grytan. Lägg kycklingen över.
  • 2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek löken tills den är genomskinlig. Lägg i vitlök och ingefära och stek en liten stund. Häll i kryddorna och rör runt ordentligt blanda sedan i vin, och tomatkross. Häll sedan allt i grytan.
  • 3. Lägg på locket och koka i 5 tim på hög eller 8 tim på låg. Rör om innan servering.
Näringsinformation