En mycket smakrik kycklingrätt, kryddad med berbere.

Recept från Eatingwell

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
  • 4 dl röda linser
  • 1 msk smör
  • 2 tsk olivolja
  • 3 hackade röda lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 5 msk berberekrydda (mixa egen: 4 msk garam masala, 1 msk stark paprikakrydda, 1 tsk bockhornsklöver, 1 tsk salt)
  • 1,5 dl torrt rött vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 l kycklingbuljong (osaltad)
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skölj linserna i kallt vatten tills vattnet är klart. Lägg dem i botten på grytan. Lägg kycklingen över.
  • Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek löken tills den är genomskinlig. Lägg i vitlök och ingefära och stek en liten stund. Häll i kryddorna och rör runt ordentligt blanda sedan i vin, och tomatkross. Häll sedan allt i grytan.
  • Lägg på locket och koka i 5 tim på hög eller 8 tim på låg. Rör om innan servering.

Diskussion om Etiopisk kycklinggryta

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Krämig Kyckling med bara 4 ingredienser av Vivi Wallin

schedule6h

4 / 5. 104

Kryddig jordnötskyckling

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 95

Rillettes

schedule8h

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot