En mycket smakrik kycklingrätt, kryddad med berbere.

Recept från Eatingwell

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
  • 4 dl röda linser
  • 1 msk smör
  • 2 tsk olivolja
  • 3 hackade röda lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 5 msk berberekrydda (mixa egen: 4 msk garam masala, 1 msk stark paprikakrydda, 1 tsk bockhornsklöver, 1 tsk salt)
  • 1,5 dl torrt rött vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 l kycklingbuljong (osaltad)
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skölj linserna i kallt vatten tills vattnet är klart. Lägg dem i botten på grytan. Lägg kycklingen över.
  • Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek löken tills den är genomskinlig. Lägg i vitlök och ingefära och stek en liten stund. Häll i kryddorna och rör runt ordentligt blanda sedan i vin, och tomatkross. Häll sedan allt i grytan.
  • Lägg på locket och koka i 5 tim på hög eller 8 tim på låg. Rör om innan servering.

Diskussion om Etiopisk kycklinggryta

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling busenkelt i Express

schedule35m

4 / 5. 80

Currykyckling

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 128

Huli huli-kyckling

schedule20m

3.9 / 5. 27

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept