Ingredienser
Ingredienser
- 1,2 kg urbenade kycklinglår, utan skinn
- 4 dl röda linser
- 1 msk smör
- 2 tsk olivolja
- 3 hackade röda lökar
- 5 vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 5 msk berberekrydda (mixa egen: 4 msk garam masala, 1 msk stark paprikakrydda, 1 tsk bockhornsklöver, 1 tsk salt)
- 1,5 dl torrt rött vin
- 1 burk krossade tomater
- 0,5 l kycklingbuljong (osaltad)
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skölj linserna i kallt vatten tills vattnet är klart. Lägg dem i botten på grytan. Lägg kycklingen över.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek löken tills den är genomskinlig. Lägg i vitlök och ingefära och stek en liten stund. Häll i kryddorna och rör runt ordentligt blanda sedan i vin, och tomatkross. Häll sedan allt i grytan.
- Lägg på locket och koka i 5 tim på hög eller 8 tim på låg. Rör om innan servering.
Diskussion om Etiopisk kycklinggryta
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Kyckling busenkelt i Express
schedule35m
Currykyckling
schedule6 timmar på låg
Huli huli-kyckling
schedule20m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept