Fläskkotletter med lök
Fläskkotletter med lök
  • 4
  • 15m
  • 4h 30m

Fläskkotletter med lök

Det bästa med detta recept är den mustiga skysåsen som du gör direkt i slowcookern. Fläskkotletterna kokas tillsammans med den karamelliserade löken, äppelcider, sojasås och Worcestershiresås tills de är otroligt saftiga och får en fantastisk smak.

Receptet kommer från TipHero

Ingredienser/inköpslista
  • 4 fläskkotletter
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 2 msk smör
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk torkad timjan eller rosmarin (eller 1 msk färsk timjan eller rosmarin)
  • 0,5 dl äppelcider (utan tillsatt socker)
  • 3 msk sojasås (låg-natriumhalt)
  • 1 msk Worcestershiresås
  • Brunt socker, efter smak (valfritt)
  • 2-3 msk majsstärkelse blandat med 2 msk vatten
  • Salt och svartpeppar, efter smak
Till servering
  • Potatismos
  • Haricots verts
Gör så här
  • 1. Krydda fläskkotletterna med salt, svartpeppar och brunt socker (om du använder det).
  • 2. Koka omedelbart, eller täck och kyl över natten. (Att marinera fläskkotletterna under natten kommer att ge dem en djupare smak, men det är inte nödvändigt.)
  • 3. Värm 1,5 msk smör och stek kotletterna på båda sidorna tills de är gyllenbruna, ca 3-5 minuter per sida. Lägg dem sedan i grytan. (Det är okej att överlappa fläskkotletterna något, men stapla dem inte ovanpå varandra).
  • 4. Tillsätt resterande 0,5 msk smör och stek löken tills den är har fått färg, ca 3-5 minuter.
  • 5. Tillsätt örterna och laga i ytterligare 30 sekunder.
  • 6. Tillsätt kycklingbuljong, äppelcider, sojasås och Worcestershire sås och blanda med löken. Häll i lökblandningen över fläskkotletterna.
  • 7. Koka i 4-5 timmar på låg eller i 2-3 timmar på hög.
  • 8. Ta upp de kokta fläskkotletterna och lägg dem åt sidan på en tallrik.
  • 9. Redning: Vispa majsstärkelsen och vattenblandningen och blanda i stekskyn.
  • 10. Lägg tillbaka fläskkotletterna och koka på hög tills såsen är tjock, cirka 30-60 minuter. (Om såsen inte tjocknar nog mycket, använd ytterligare redning men kom ihåg att såsen kommer att tjockna mer när den svalnar.)
  • 11. Servera med potatismos och haricots verts.
Information

Använd fläskkotletter med ben till detta recept. Urbenade fläskkotletter blir lätt sega och torra i Crock-Poten, eftersom benet hjälper till att förhindra köttet från att bli överkokt och torrt.