
Riktig husmanskost som kräver lite tid men blir riktigt gott. Serveras numera även på finkrogarna så varför inte hos dig?
Recept av Anette Rosvall
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1–1 1/4 kg rimmad fläsklägg
- Rotmos:
- 1 liter vatten + 1 msk salt
- 3 gula lökar i bitar
- 4 kryddpepparkorn
- 1 kg skalad kålrot i bitar
- 4 vitpepparkorn
- 2–3 morötter i bitar
- 1 st lagerblad
- 5 potatisar i bitar
- 1 tsk torkad timjan
- smör
- 2 dl mjölk
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Ner med vatten och salt i grytan och i med lägg, ingredienser till moset och kryddor.
- Låt sjuda under lock i 8–10 timmar på låg värme eller tills köttet lossnar från benet.
- Ta upp köttet, häll av spadet (men spar det) och stöt grönsakerna med en potatis¬stöt.
- Späd med spad och mjölk till ett mos och tillsätt en klick smör och salt och peppar.
- Servera fläskläggen i skivor tillsammans med mos och en rejäl klick senap.
Diskussion om Fläsklägg med rotmos
2 tankar om “Fläsklägg med rotmos”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Tacopaj i Crockpot Express
schedule25m

Köttfärs med Pasta Penne
schedule7m

Älggryta à la Matgeek
schedule35m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Dum fråga men vad ska jag göra med mjölken?
Den ska vara i moset. Har justerat det i receptet. Tack för att du påpekade det.