“OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det…
Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ”

Receptet kommer från Lindas Mathörna

5 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
  • 0, 5 dl balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • Salt
  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl crème fraîche, valfri fetthalt
  • 0,5 dl keso
  • Örtsalt
  • Cayennepeppar
  • Citronsaft
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda soja, balsamvinäger, farinsocker, olivolja, hackad lök och 3 hackade klyftor vitlök, timjan och salt till en sås.
  • Fräs köttet så det får lite yta.
  • Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h
  • Mixa fetaost, crème fraîche, keso och 1 vitlöksklyfta med en stavmixer och smaka av med örtsalt, cayennepeppar och citronsaft.

Diskussion om Fläskytterfilé med balsamvinäger

5 tankar om “Fläskytterfilé med balsamvinäger

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Dillkött

scheduleLåg värme i 8 timmar

4 / 5. 113

Pulled Pork i Express

schedule75 min

4 / 5. 134

Kotlettrad, kokt och grillad

schedule4 timmar på låg

5 / 5. 1

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept