“OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det…
Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ”
Receptet kommer från Lindas Mathörna
5 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg fläskytterfilé
- 1 lök
- 4 vitlöksklyftor
- 0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
- 0, 5 dl balsamvinäger
- 1 msk farinsocker
- 1 msk olivolja
- 2 tsk timjan
- Salt
- 100 g fetaost
- 0,5 dl crème fraîche, valfri fetthalt
- 0,5 dl keso
- Örtsalt
- Cayennepeppar
- Citronsaft
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda soja, balsamvinäger, farinsocker, olivolja, hackad lök och 3 hackade klyftor vitlök, timjan och salt till en sås.
- Fräs köttet så det får lite yta.
- Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h
- Mixa fetaost, crème fraîche, keso och 1 vitlöksklyfta med en stavmixer och smaka av med örtsalt, cayennepeppar och citronsaft.
Diskussion om Fläskytterfilé med balsamvinäger
5 tankar om “Fläskytterfilé med balsamvinäger”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Dillkött
scheduleLåg värme i 8 timmar
Pulled Pork i Express
schedule75 min
Kotlettrad, kokt och grillad
schedule4 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Jag är helt ny och noll koll på matlagning……ska fläskytterfilén vara hel eller skivad när den läggs ner i crock-pot?
Hel, blir bäst.
Om man skulle vilja göra denna med expressen hur lång tid och osv tror ni då
Hur mycket salt?
Efter tycke och smak