Fläskytterfilé med balsamvinäger
Fläskytterfilé med balsamvinäger
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Fläskytterfilé med balsamvinäger

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

“OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det…
Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ”

Receptet kommer från Lindas Mathörna

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
  • 0, 5 dl balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • Salt
  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl crème fraîche, valfri fetthalt
  • 0,5 dl keso
  • Örtsalt
  • Cayennepeppar
  • Citronsaft
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Fetaoströra
  • Rödvinssås (pulver gjord på 2 dl vatten och 0, 5 dl sky från pottan.)
  • Ugnsbakad potatis, sötpotatis och morötter med salt och vitlökspulver 200 grader i ca 35- 40 minuter.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda soja, balsamvinäger, farinsocker, olivolja, hackad lök och 3 hackade klyftor vitlök, timjan och salt till en sås.
  • 2. Fräs köttet så det får lite yta.
  • 3. Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h
  • 4. Mixa fetaost, crème fraîche, keso och 1 vitlöksklyfta med en stavmixer och smaka av med örtsalt, cayennepeppar och citronsaft.