Fylld kronärtskocka
Fylld kronärtskocka
  • 4 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Fylld kronärtskocka

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Vi lagar en kronärtskocka med italiensk fyllning. Gott och lätt!

Här är originalreceptet!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 kronärtskockor
  • 2 kryddiga italienska korvar (råa)
  • 2 röda paprikor, finhackade
  • 1 stor rödlök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, malda
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk citron juice
  • 2 dl vatten
  • 1 msk. olivolja
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • persilja
  • citronklyftor
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Fyllning, Ta bort skinnet från korven, stek den sen på medelhög värme tills den är genomstekt. Lägg till paprikor och lök. Koka på medium värme i 10 minuter eller tills det är mjukt, rör om ibland. Tillsätt vitlök; koka och rör om i 1 minut till. Avlägsna från värmen. Rör i panko, 1 dl persilja och ost
  • 2. Under tiden fyllningen kokar, skär av botten på kronärtskockorna så att de står stadigt och ta bort lösa ytterblad. Skär bort ca 1 tum av toppen av varje kronärtskocka. Klipp bort de skarpa bladspetsarna.
  • 3. Pensla de klippta kanterna med lite citronsaft. Tryck isär bladen så att du får plats för fyllningen. Använd en sked, gröp ur mitten och kassera. Stoppa i fyllningen mellan bladen. Lägg kvarvarande fyllning ovanpå kronärtskockorna.
  • 4. Blanda vattnet med den resterande citronsaft en Crock-Pot. Ställ i kronärtskockorna och ripla lite olja över. Lägg lock på och koka på låg i 6 till 8 timmar eller på hög i 3 till 4 timmar - bladen bör vara lätta att dra ut.
  • 5. Strö över ytterligare persilja och servera med citronklyftor.