Vi lagar en kronärtskocka med italiensk fyllning. Gott och lätt!
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 kronärtskockor
- 2 kryddiga italienska korvar (råa)
- 2 röda paprikor, finhackade
- 1 stor rödlök, finhackad
- 4 vitlöksklyftor, malda
- 2 dl panko eller ströbröd
- 1 dl persilja, hackad
- 1 dl riven parmesanost
- 3 msk citron juice
- 2 dl vatten
- 1 msk. olivolja
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Fyllning, Ta bort skinnet från korven, stek den sen på medelhög värme tills den är genomstekt. Lägg till paprikor och lök. Koka på medium värme i 10 minuter eller tills det är mjukt, rör om ibland. Tillsätt vitlök; koka och rör om i 1 minut till. Avlägsna från värmen. Rör i panko, 1 dl persilja och ost
- Under tiden fyllningen kokar, skär av botten på kronärtskockorna så att de står stadigt och ta bort lösa ytterblad. Skär bort ca 1 tum av toppen av varje kronärtskocka. Klipp bort de skarpa bladspetsarna.
- Pensla de klippta kanterna med lite citronsaft. Tryck isär bladen så att du får plats för fyllningen. Använd en sked, gröp ur mitten och kassera. Stoppa i fyllningen mellan bladen. Lägg kvarvarande fyllning ovanpå kronärtskockorna.
- Blanda vattnet med den resterande citronsaft en Crockpot. Ställ i kronärtskockorna och ripla lite olja över. Lägg lock på och koka på låg i 6 till 8 timmar eller på hög i 3 till 4 timmar - bladen bör vara lätta att dra ut.
- Strö över ytterligare persilja och servera med citronklyftor.
Diskussion om Fylld kronärtskocka
2 tankar om “Fylld kronärtskocka”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Potatiskaka med getost och spenat
Fransk löksoppa
schedule4-5 timmar på låg
Mustig gryta med bönor och svamp
schedule3h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Hur länge ska man ha en hel opreparerad färsk kocka
om man tex kör på tryck och bara vill rycka bladen och äta sen
Jag skulle köra samma tid som receptet säger 😉