Fyllda paprikor med quinoa
Fyllda paprikor med quinoa
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Fyllda paprikor med quinoa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Tips till köttfri måndag: Dessa Quinoafyllda paprikor med koriander, (pepparjack) ost, gräddfil och avokado gör måndagsmiddagarna lite mer underbara. De är vegetariska.  De är oerhört lätta att förbereda så som en bra Crock-Pot-måltid ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada. Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för att vara något som kommer från en Crock-Pot. Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, mm. Om du vill bli extra hälsosam, bara låt bli eller minska osten, det blir inte lika gott men…

Recept och foto: Pinch of Yum

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 hela paprikor
  • 2,5 dl okokt quinoa
  • 4 dl (burk) svarta bönor, sköljda
  • 1 burk bönpasta (mosade bönor)
  • 5 dl röd enchiladasås (tacosås går bra)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 5 dl riven ost
  • salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk persilja
  • avokado
  • creme fraiche
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär toppen av paprika och skrapa ur det vita och fröerna.
  • 2. I en stor skål, blanda quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med quinoa-blandningen.
  • 3. Häll 1 dl vatten i botten av en Crock-Pot. Lägg paprikorna i Crock-Poten så att de står i vattnet. Lägg på locket och koka på låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
  • 4. Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikornas toppar och täck om igen i några minuter för att smälta osten.
  • 5. Servera toppad med vad du vill! Dessa är också goda med chips och guacamole, tro det eller inte.