Tips till köttfri måndag: Dessa Quinoafyllda paprikor med koriander, (pepparjack) ost, gräddfil och avokado gör måndagsmiddagarna lite mer underbara. De är vegetariska.  De är oerhört lätta att förbereda så som en bra Crock-Pot-måltid ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada. Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för att vara något som kommer från en Crock-Pot. Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, mm. Om du vill bli extra hälsosam, bara låt bli eller minska osten, det blir inte lika gott men…

Recept och foto: Pinch of Yum

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 6 hela paprikor
  • 2,5 dl okokt quinoa
  • 4 dl (burk) svarta bönor, sköljda
  • 1 burk bönpasta (mosade bönor)
  • 5 dl röd enchiladasås (tacosås går bra)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 5 dl riven ost
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär toppen av paprika och skrapa ur det vita och fröerna.
  • I en stor skål, blanda quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med quinoa-blandningen.
  • Häll 1 dl vatten i botten av en Crock-Pot. Lägg paprikorna i Crock-Poten så att de står i vattnet. Lägg på locket och koka på låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
  • Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikornas toppar och täck om igen i några minuter för att smälta osten.
  • Servera toppad med vad du vill! Dessa är också goda med chips och guacamole, tro det eller inte.

Diskussion om Fyllda paprikor med quinoa

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Ratatouille på sommargrönsaker med basilikaolja

schedule3-4 timmar på låg

3 / 5. 5

Rödkål med julsmak

schedule6-7 timmar på låg

3.9 / 5. 21

Mustig gryta med bönor och svamp

schedule3h

4.1 / 5. 29

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept