Tips till köttfri måndag: Dessa Quinoafyllda paprikor med koriander, (pepparjack) ost, gräddfil och avokado gör måndagsmiddagarna lite mer underbara. De är vegetariska. De är oerhört lätta att förbereda så som en bra Crock-Pot-måltid ska vara. Ingen hackning, ingen förkokning, nada. Du kan toppa dem med alla dina favoritsaker, vilket gör dem extremt snygga för att vara något som kommer från en Crock-Pot. Näringsfaktorn här är rätt! Protein, fiber och grönsaker, mm. Om du vill bli extra hälsosam, bara låt bli eller minska osten, det blir inte lika gott men…
Recept och foto: Pinch of Yum
Inga kommentarer »Ingredienser
- 6 hela paprikor
- 2,5 dl okokt quinoa
- 4 dl (burk) svarta bönor, sköljda
- 1 burk bönpasta (mosade bönor)
- 5 dl röd enchiladasås (tacosås går bra)
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk lökpulver
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 5 dl riven ost
- salt och peppar
Gör så här
- Skär toppen av paprika och skrapa ur det vita och fröerna.
- I en stor skål, blanda quinoa, bönor, enchiladasås, kryddor och 2 dl ost. Fyll varje paprika med quinoa-blandningen.
- Häll 1 dl vatten i botten av en Crock-Pot. Lägg paprikorna i Crock-Poten så att de står i vattnet. Lägg på locket och koka på låg i 6 timmar eller hög i 3 timmar.
- Ta av locket, fördela kvarvarande ost över paprikornas toppar och täck om igen i några minuter för att smälta osten.
- Servera toppad med vad du vill! Dessa är också goda med chips och guacamole, tro det eller inte.
Diskussion om Fyllda paprikor med quinoa
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Grönare mat
Makaronipudding med pumpa
Banana Foster – läcker snabb dessert
UTFORSKA MODELLER
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!