Ghee, klarifierat smör utan mjölkprotein. Ghee innehåller 100 procent smörfett och smakar lätt nötaktigt. Använd ghee vid kraftig uppvärmning, ex. fritering. Ghee smälter utan att få bränd bismak.

Du gör enkelt ditt eget Ghee, antingen i en Crock-Pot som i receptet här nedan men man kan även göra det i en kastrull på spisen eller vattenbad i ugnen.

Ghee är fantastiskt att steka i eller använda när du bakar eller lagar mat.

Receptet kommer från Under vårt tak 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 kg smör
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Sätt Crock-Poten på low i 6 timmar
  • Smöret siktar sig och mjölkproteinet lägger sig på botten
  • På ytan har det bildats ett skum som du avlägsnar med en sked
  • Låt det klara smöret svalna lite innan du tömmer upp det i glasburkar. Se till att bottensatsen inte följer med

Diskussion om Ghee (klarifierat smör)

Lämna ett svar

Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Bananbröd

3.6 / 5. 7

Rosmarin- och fetaostbröd

schedule2 timmar på låg

4 / 5. 45

Ananas- och mangofondant

schedule4 timmar på hög

0 / 5. 0

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Italiensk auberginerätt med parmesan

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 18

Grönsaksgryta i Express

schedule10 min

3.9 / 5. 24

Vegetarisk gryta med svarta bönor

schedule5-6 timmar på låg

3 / 5. 67

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept