Ghee, klarifierat smör utan mjölkprotein. Ghee innehåller 100 procent smörfett och smakar lätt nötaktigt. Använd ghee vid kraftig uppvärmning, ex. fritering. Ghee smälter utan att få bränd bismak.
Du gör enkelt ditt eget Ghee, antingen i en Crock-Pot som i receptet här nedan men man kan även göra det i en kastrull på spisen eller vattenbad i ugnen.
Ghee är fantastiskt att steka i eller använda när du bakar eller lagar mat.
Receptet kommer från Under vårt tak
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 kg smör
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Sätt Crock-Poten på low i 6 timmar
- Smöret siktar sig och mjölkproteinet lägger sig på botten
- På ytan har det bildats ett skum som du avlägsnar med en sked
- Låt det klara smöret svalna lite innan du tömmer upp det i glasburkar. Se till att bottensatsen inte följer med
Diskussion om Ghee (klarifierat smör)
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Brownies i Express
Miso bröd
scheduleFörberedelsetid: 30 minuter Tillagningstid: 50 minuter
Glögg “Mulled Wine”
schedule2-3 timmar på låg
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Grönkålssoppa med bönor
schedule6-8 timmar på låg
Indisk linsgryta
schedule30 min
Potatiskaka med getost och spenat
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Dansk
Suomi
Norsk bokmål



