Ghee, klarifierat smör utan mjölkprotein. Ghee innehåller 100 procent smörfett och smakar lätt nötaktigt. Använd ghee vid kraftig uppvärmning, ex. fritering. Ghee smälter utan att få bränd bismak.

Du gör enkelt ditt eget Ghee, antingen i en Crock-Pot som i receptet här nedan men man kan även göra det i en kastrull på spisen eller vattenbad i ugnen.

Ghee är fantastiskt att steka i eller använda när du bakar eller lagar mat.

Receptet kommer från Under vårt tak 

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 kg smör
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Sätt Crock-Poten på low i 6 timmar
  • Smöret siktar sig och mjölkproteinet lägger sig på botten
  • På ytan har det bildats ett skum som du avlägsnar med en sked
  • Låt det klara smöret svalna lite innan du tömmer upp det i glasburkar. Se till att bottensatsen inte följer med

Diskussion om Ghee (klarifierat smör)

Lämna ett svar

Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Sylt

schedule15m

3.8 / 5. 25

Julkola

schedule4-6 tim (tills kolan är 123 grader)

3 / 5. 84

Pot de crème

schedule3 timmar på hög

3 / 5. 2

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Makaronipudding med pumpa

schedule8-9 timmar på låg

3 / 5. 12

Frittata med broccoli

schedule1 timme på hög och 2-3 timmar på låg.

4 / 5. 38

Soppa med cannelinibönor

schedule8-10 timmar

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot