Glutenfri fläskfilégryta
Glutenfri fläskfilégryta
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Glutenfri fläskfilégryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Sedan jag fick en Crock-Pot i julklapp har den använts flitigt. Här kommer receptet på en av mina favoritgrytor. Det går självklart bra att laga den i en vanlig gryta också men köttet blir så mycket mörare och godare i en Crock-Pot.

Receptet kommer från ÅretRunt

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 400 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök
  • 3 morötter
  • Ca 200 g färska champinjoner
  • Ca 200 g broccoli (fryst går bra)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk mango chutney
  • 1 burk konserverade ananasringar (går att utesluta)
  • 1,5 dl creme fraiche eller vispgrädde
  • Majsstärkelse och vatten till redning
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa och skär köttet i bitar.
  • 2. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i bitar. Skiva champinjonerna.
  • 3. Bryn kött, lök och champinjoner i olja direkt i grytan på spisen om du har en Crock-Pot som fungerar på spisen. Använd annars en stekpanna. Salta och peppra.
  • 4. Lägg över de brynta ingredienserna i din Crock-Pot om du använt stekpanna. Tillsätt morötter, broccoli, vatten, tomatpuré, soja och oxfond. Rör om.
  • 5. Lägg på locket och sätt grytan på 5-6 timmar låg.
  • 6. Tillsätt mango chutney, ananas i bitar och crème fraiche eller grädde när det är ca 30 minuter kvar.
  • 7. Red grytan med majsstärkelse utrörd i vatten till önskad konsistens och låt puttra några minuter till.
  • 8. Smaka av och tillsätt eventuellt mer smaksättning.
  • 9. Servera grytan med ris eller ugnsrostade rotfrukter.

Kommentar

Ronnie Staxborn
Ronnie Staxborn

Soja innehåller gluten, tänk på att använda glutenfri soja!

2019-03-29