Glutenfri fläskfilégryta
Glutenfri fläskfilégryta
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Glutenfri fläskfilégryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Sedan jag fick en Crock-Pot i julklapp har den använts flitigt. Här kommer receptet på en av mina favoritgrytor. Det går självklart bra att laga den i en vanlig gryta också men köttet blir så mycket mörare och godare i en Crock-Pot.

Receptet kommer från ÅretRunt

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 400 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök
  • 3 morötter
  • Ca 200 g färska champinjoner
  • Ca 200 g broccoli (fryst går bra)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk mango chutney
  • 1 burk konserverade ananasringar (går att utesluta)
  • 1,5 dl creme fraiche eller vispgrädde
  • Majsstärkelse och vatten till redning
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa och skär köttet i bitar.
  • 2. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i bitar. Skiva champinjonerna.
  • 3. Bryn kött, lök och champinjoner i olja direkt i grytan på spisen om du har en Crock-Pot som fungerar på spisen. Använd annars en stekpanna. Salta och peppra.
  • 4. Lägg över de brynta ingredienserna i din Crock-Pot om du använt stekpanna. Tillsätt morötter, broccoli, vatten, tomatpuré, soja och oxfond. Rör om.
  • 5. Lägg på locket och sätt grytan på 5-6 timmar låg.
  • 6. Tillsätt mango chutney, ananas i bitar och crème fraiche eller grädde när det är ca 30 minuter kvar.
  • 7. Red grytan med majsstärkelse utrörd i vatten till önskad konsistens och låt puttra några minuter till.
  • 8. Smaka av och tillsätt eventuellt mer smaksättning.
  • 9. Servera grytan med ris eller ugnsrostade rotfrukter.

Kommentarer

Ronnie Staxborn
Ronnie Staxborn

Soja innehåller gluten, tänk på att använda glutenfri soja!

2019-03-29
Michelle Norén
Michelle Norén

God gryta! Dock uteslöt jag magochutney, broccoli och ananas. Tog oxbuljong med rödvin istället för kalvfond, gav mer smak. Använde mig av grädden istället för creme fraiche och 4-5 matskedar brunmaizena till redning. Salt och svartpeppar efter smak. Blev super!

2020-12-31