Avgolemono är en populär grekisk soppa. Namnet betyder “ägg och citron”, och är de två viktigaste ingredienserna som gör denna soppa så god. Pröva den redan idag!
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 250 g benfria kycklingbröst
- 1,5 dl basmatiris
- 1 liten lök, tärnad
- 2 malda vitlöksklyftor
- 9 dl kycklingbuljong
- 2 msk olivolja
- 2 ägg
- 2 msk citronsaft
- 1 msk finhackad färsk dill
- 1 msk citronskal
- 2 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg kyckling, ris, lök och vitlök i Crockpoten. Rör i buljong och olja. Täck och koka på Låg i 4 till 5 timmar eller Hög i 2 till 3 timmar.
- Ta upp kycklingen ur Crockpoten och strimla den med 2 gafflar. Rör om i soppan. Lägg på locket och koka på Låg i 3 till 5 minuter eller tills den är varm.
- Vispa ägg och citronsaft i liten skål till skum; vispa kraftigt ner 2,5dl varm buljong i äggblandningen. Rör ner i den varma soppan.
- Rör i dill och citronskal. Krydda med salt och peppar.
- Ställ in på Varmhållningsläget tills den ska serveras.
- Tips: Byt ut långkornigt ris till orzopasta
Diskussion om Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)
En tanke om “Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Jättegod smak men konsistens som gröt. När man ska vispa ner 2,5 dl varm buljong så står det inte om man ska koka upp denna på spisen. Jag försökte ta ifrån crockpoten men konsistensen där var ju gröt. Ska absolut göra om denna med med extra buljong kokt vid sidan om.