Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)
Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)
  • 4 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Avgolemono är en populär grekisk soppa. Namnet betyder “ägg och citron”, och är de två viktigaste ingredienserna som gör denna soppa så god. Pröva den redan idag!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 250 g benfria kycklingbröst
  • 1,5 dl basmatiris
  • 1 liten lök, tärnad
  • 2 malda vitlöksklyftor
  • 9 dl kycklingbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk dill
  • 1 msk citronskal
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kyckling, ris, lök och vitlök i Crockpoten. Rör i buljong och olja. Täck och koka på Låg i 4 till 5 timmar eller Hög i 2 till 3 timmar.
  • 2. Ta upp kyckling ur Crockpoten och strimla den med 2 gafflar. Rör om i soppan. Täck och koka på Varm/Låg i 3 till 5 minuter eller tills den ska värmas upp.
  • 3. Vispa ägg och citronsaft i liten skål till skum; vispa kraftigt ner 2,5dl varm buljong i äggblandning. Rör ner i den varma soppan.
  • 4. Rör i dill och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  • 5. Ställ in på Varm för servering.
  • 6. Tips: Byt ut långkornigt ris till orzopasta

Kommentar

Ann-Charlotte Hansson
Ann-Charlotte Hansson

Jättegod smak men konsistens som gröt. När man ska vispa ner 2,5 dl varm buljong så står det inte om man ska koka upp denna på spisen. Jag försökte ta ifrån crockpoten men konsistensen där var ju gröt. Ska absolut göra om denna med med extra buljong kokt vid sidan om.

2022-03-02