Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
1,2 kg kyckling utan ben och skinn
0,5 kg morötter, i 3 cm stora bitar
0,5 kg fast potatis, i klyftor
4 dl kycklingbuljong (osaltad)
1 dl torrt vitt vin
4 vitlöksklyftor
1 burk kronärtskockshjärtan, utan spad, delade.
1 stort ägg
2 stora äggulor
1 dl citronsaft
1 dl hackad färsk dill
salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Lägg i morötter, potatis och kyckling i grytan. Blanda buljong, vin, vitlök och salt i en kastrull och koka upp. Häll det i grytan. Koka 6 tim på låg eller 4 tim på hög.
2. Lägg i kronärtskockshjärtan och låt att koka i 5 min.
3. Vispa ägg, äggulor och citronsaft i en skål.
4. Ta upp kyckling och grönsaker, och håll de varma.
5. Ta ca 1 dl av skyn, blanda med äggsmeten och vispa ordentligt. Häll sedan i resten av skyn och vispa tills det blivit en jämn sås. Häll såsen i grytan och koka i 15-20 min. Rör om då och då. Häll sedan i dill, salta och peppra.
6. Häll såsen över kyckling och grönsaker och servera.
7. Per portion: 355 kal, 11 g fett, 199 mg kolesterol, 34 g protein
Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att ALLA kakorna används. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett kontrollerat samtycke.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
Kommentar
Har gjort detta recept ett par gånger och blir lika gott varje gång. Tack för receptet 😁