
En lättlagad och dilldoftande kycklinggryta med en lyxig avrundning.
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,2 kg kyckling utan ben och skinn
- 0,5 kg morötter, i 3 cm stora bitar
- 0,5 kg fast potatis, i klyftor
- 4 dl kycklingbuljong (osaltad)
- 1 dl torrt vitt vin
- 4 vitlöksklyftor
- 1 burk kronärtskockshjärtan, utan spad, delade.
- 1 stort ägg
- 2 stora äggulor
- 1 dl citronsaft
- 1 dl hackad färsk dill
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg i morötter, potatis och kyckling i grytan. Blanda buljong, vin, vitlök och salt i en kastrull och koka upp. Häll det i grytan. Koka 6 tim på låg eller 4 tim på hög.
- Lägg i kronärtskockshjärtan och låt att koka i 5 min.
- Vispa ägg, äggulor och citronsaft i en skål.
- Ta upp kyckling och grönsaker, och håll de varma.
- Ta ca 1 dl av skyn, blanda med äggsmeten och vispa ordentligt. Häll sedan i resten av skyn och vispa tills det blivit en jämn sås. Häll såsen i grytan och koka i 15-20 min. Rör om då och då. Häll sedan i dill, salta och peppra.
- Häll såsen över kyckling och grönsaker och servera.
- Per portion: 355 kal, 11 g fett, 199 mg kolesterol, 34 g protein
Diskussion om Grekisk kyckling- och grönsaksgryta
En tanke om “Grekisk kyckling- och grönsaksgryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling med sötsur sås
schedule6-7 timmar på låg

Amerikansk chilikyckling
schedule6-8 tim på låg

Kycklinggryta med sötpotatis
schedule6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Har gjort detta recept ett par gånger och blir lika gott varje gång. Tack för receptet