Grekisk kyckling- och grönsaksgryta
Grekisk kyckling- och grönsaksgryta
  • 6
  • 20m
  • 6h

Grekisk kyckling- och grönsaksgryta

En lättlagad och dilldoftande kycklinggryta med en lyxig avrundning.

Recept från Eatingwell.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,2 kg kyckling utan ben och skinn
  • 0,5 kg morötter, i 3 cm stora bitar
  • 0,5 kg fast potatis, i klyftor
  • 4 dl kycklingbuljong (osaltad)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, utan spad, delade.
  • 1 stort ägg
  • 2 stora äggulor
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl hackad färsk dill
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i morötter, potatis och kyckling i grytan. Blanda buljong, vin, vitlök och salt i en kastrull och koka upp. Häll det i grytan. Koka 6 tim på låg eller 4 tim på hög.
  • 2. Lägg i kronärtskockshjärtan och låt att koka i 5 min.
  • 3. Vispa ägg, äggulor och citronsaft i en skål.
  • 4. Ta upp kyckling och grönsaker, och håll de varma.
  • 5. Ta ca 1 dl av skyn, blanda med äggsmeten och vispa ordentligt. Häll sedan i resten av skyn och vispa tills det blivit en jämn sås. Häll såsen i grytan och koka i 15-20 min. Rör om då och då. Häll sedan i dill, salta och peppra.
  • 6. Häll såsen över kyckling och grönsaker och servera.
  • 7. Per portion: 355 kal, 11 g fett, 199 mg kolesterol, 34 g protein