Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
1,2 kg kyckling utan ben och skinn
0,5 kg morötter, i 3 cm stora bitar
0,5 kg fast potatis, i klyftor
4 dl kycklingbuljong (osaltad)
1 dl torrt vitt vin
4 vitlöksklyftor
1 burk kronärtskockshjärtan, utan spad, delade.
1 stort ägg
2 stora äggulor
1 dl citronsaft
1 dl hackad färsk dill
salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Lägg i morötter, potatis och kyckling i grytan. Blanda buljong, vin, vitlök och salt i en kastrull och koka upp. Häll det i grytan. Koka 6 tim på låg eller 4 tim på hög.
2. Lägg i kronärtskockshjärtan och låt att koka i 5 min.
3. Vispa ägg, äggulor och citronsaft i en skål.
4. Ta upp kyckling och grönsaker, och håll de varma.
5. Ta ca 1 dl av skyn, blanda med äggsmeten och vispa ordentligt. Häll sedan i resten av skyn och vispa tills det blivit en jämn sås. Häll såsen i grytan och koka i 15-20 min. Rör om då och då. Häll sedan i dill, salta och peppra.
6. Häll såsen över kyckling och grönsaker och servera.
7. Per portion: 355 kal, 11 g fett, 199 mg kolesterol, 34 g protein