Här är en äkta grekisk klassiker! Bitarna av gott nötkött och schalottenlök kommer till sin rätt i en aromatisk tomatsås. Serveras gärna med kokt ris och ett gott bröd för att ta tillvara på den mustiga såsen.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1kg magert nötkött, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor lök, grovhackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 burk (400g) finhackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald muskot
  • 1 kanelstång
  • 2-3 lagerblad
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • salt och svartpeppar, efter smak
  • 1 stort glas rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2-3 msk tomatketchup
  • 500g små schalottenlökar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Värm oljan och bryn nötkött, lök och vitlök i en stekpanna över en hög värme tills köttet är brunt på alla sidor och löken är mjuk, ca 6 till 8 minuter.
  • Tillsätt tomater, tomatpuré, muskot, lagerblad, rosmarin, salt och en rejäl nypa svartpeppar. Rör om medan ingredienserna steks på måttlig värme. Tillsätt vin och vinäger och rör om.
  • Lägg allt i Crock-Poten (om du inte har stekt i den), lägg i ketchupen och rör om.
  • Koka på låg inställning i 6 till 8 timmar tills nötköttet är klart.
  • Medan grytan kokar, skala schalottenlökarna och bryn dem i en lite olivolja i 3 till 4 minuter eller tills de är mjuka och inte brända. Stoppa dem och kanelstången i grytan under de senaste 1 till 2 timmarna.
  • Vid servering, ta bort kanelstången, lagerbladen och rosmarinkvisten och servera med kokt ris.

Diskussion om Grekisk stifado

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Italienska köttbullar

schedule6-7 timmar på låg

3.9 / 5. 96

Högrev i vin och örter

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 342

Köttfärsgryta med mycket grönsaker

schedule6h

4 / 5. 71

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot