Här är en äkta grekisk klassiker! Bitarna av gott nötkött och schalottenlök kommer till sin rätt i en aromatisk tomatsås. Serveras gärna med kokt ris och ett gott bröd för att ta tillvara på den mustiga såsen.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1kg magert nötkött, i bitar
- 2 msk olivolja
- 1 stor lök, grovhackad
- 2 klyftor vitlök, krossade
- 1 burk (400g) finhackade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk mald muskot
- 1 kanelstång
- 2-3 lagerblad
- 1 kvist färsk rosmarin
- salt och svartpeppar, efter smak
- 1 stort glas rött vin
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2-3 msk tomatketchup
- 500g små schalottenlökar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Värm oljan och bryn nötkött, lök och vitlök i en stekpanna över en hög värme tills köttet är brunt på alla sidor och löken är mjuk, ca 6 till 8 minuter.
- Tillsätt tomater, tomatpuré, muskot, lagerblad, rosmarin, salt och en rejäl nypa svartpeppar. Rör om medan ingredienserna steks på måttlig värme. Tillsätt vin och vinäger och rör om.
- Lägg allt i Crock-Poten (om du inte har stekt i den), lägg i ketchupen och rör om.
- Koka på låg inställning i 6 till 8 timmar tills nötköttet är klart.
- Medan grytan kokar, skala schalottenlökarna och bryn dem i en lite olivolja i 3 till 4 minuter eller tills de är mjuka och inte brända. Stoppa dem och kanelstången i grytan under de senaste 1 till 2 timmarna.
- Vid servering, ta bort kanelstången, lagerbladen och rosmarinkvisten och servera med kokt ris.
Diskussion om Grekisk stifado
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Julskinka Express
Pizza (deep pan)
schedule2h
Palak gosht – Indisk Lammgryta
schedule4-6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept