Lammköttet braiseres först i Crock-Pot och grillas därefter före servering. Det går bra med alla delar på lammet som har ben.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl öl
  • 2 dl lammbuljong
  • 1 burk hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 lammbitar med ben
  • salt och peppar
  • 2 msk solrosolja
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skala och grovhacka lök, stjälkselleri, morötter och vitlöksklyftor. Lägg det i Crock-Poten med öl, buljong, tomater och tomatpuré.
  • Pensla lammköttet med olja och krydda med salt och peppar. Lägg lammköttet i Crock-Poten och sätt på ”High” i ca. 6-7 timmar til köttet nästan faller av benet.
  • Lyft ur lammköttet ur Crock-Poten och grilla det ca. 15 minuter. Häll skyn som är kvar i Crock-Poten över i en kastrull. Ta ur lagerbladet och kör satsen jämn med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  • Lammköttet serveras gärna med grillade rotgrönsaker och luftigt potatismos. Häll skyn över rätten före servering.

Diskussion om Grillat och ölbraiserat lammkött

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lammstek på grekiskt vis

schedule4-5 timmar

3.9 / 5. 68

Chiligryta med lime och koriander

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 28

Marockanska lammlägg

schedule8-9 timmar på låg

4 / 5. 8

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot