Grönkål och bönor är något man kan använda när allt annat är slut, även pengarna. Dessa ingredienser är vanligtvis de sista som kvar, men rätt tillagade blir de en av de nyttigaste och mest utsökta soppa som du kan tänka dig. Förut, gjorde jag som min mormor, slängde bara ihop den på spisen … men det var innan jag provade att laga den i Crock-Poten. Nu kan jag aldrig göra den på spisen igen … det blev så bra !!
Recept och foto: New Leaf Wellness
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 220 gr cannelinibönor*, sköljda
- 6-700 gr grönkål, ansad och hackad
- 1 l buljong (vegetarisk eller kyckling)
- 1,5 l vatten
- 1 msk olivolja
- 3-5 vitlöksklyftor, hackade
- salt och peppar
- 2 msk socker
- 1 huvud frisésallad*, hackad
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Placera alla ingredienser utom grönkålen och parmesanosten i Crock-Poten.
- Koka på low i 6-8 timmar, eller tills bönorna är mjuka. Tillsätt det gröna, rör om och fortsätt att koka på low i 1/2 timme.
- Servera i soppskålar och toppa med riven parmesanost.
Diskussion om Grönkålssoppa med bönor
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Hemmagjord ketchup
schedule6h
Kinesisk sötsur tempehgryta
schedule7h
Vegetarisk chili med sötpotatis och quinoa
schedule6h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept