Grönkål och bönor är något man kan använda när allt annat är slut, även pengarna. Dessa ingredienser är vanligtvis de sista som kvar, men rätt tillagade blir de en av de nyttigaste och mest utsökta soppa som du kan tänka dig. Förut, gjorde jag som min mormor, slängde bara ihop den på spisen … men det var innan jag provade att laga den i Crock-Poten. Nu kan jag aldrig göra den på spisen igen … det blev så bra !!

Recept och foto: New Leaf Wellness

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 220 gr cannelinibönor*, sköljda
  • 6-700 gr grönkål, ansad och hackad
  • 1 l buljong (vegetarisk eller kyckling)
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk olivolja
  • 3-5 vitlöksklyftor, hackade
  • salt och peppar
  • 2 msk socker
  • 1 huvud frisésallad*, hackad
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Placera alla ingredienser utom grönkålen och parmesanosten i Crock-Poten.
  • Koka på low i 6-8 timmar, eller tills bönorna är mjuka. Tillsätt det gröna, rör om och fortsätt att koka på low i 1/2 timme.
  • Servera i soppskålar och toppa med riven parmesanost.

Diskussion om Grönkålssoppa med bönor

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Grönsaksgryta med chili

schedule4-5 timmar på låg

4 / 5. 18

Pasulj, grah är en bönsoppa från Balkan

schedule15m

3.8 / 5. 21

Chili sin carne

schedule5-8 timmar på låg

4 / 5. 85

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot